AKTUELNO

Kako austrijski mediji pišu, ona je osma žena žrtva zločina iz strasti od početka godine.

Konobarica Violeta J. (48), poreklom Srpkinja, nalazi se u komi nakon što joj je bivši dečko, Bosanac Željko B. (53), pucao u glavu nasred ulice u Beču.

Žena je preživela napad iako su prvi izveštaji naveli da je preminula.

Prema pisanju bečkih medija, Željko je svratio u "Kafe Rebeka", u bečkom okrugu Majdlingu, gde je radila njegova bivša devojka, i od nje naručio piće. Svedoci kažu da je on "ovoga puta delovao miroljubivo". Popio je piće u lokalu u kom je radila i nije pravio probleme. Međutim, nakon što joj se završila smena u devet sati uveče, Violeta je htela da svrati na piće u obližnji "Kafe Zero". Njen bivši ju je pratio.

Dvadeset minuta kasnije, Željko je potegao pištolj i pucao 48-godišnjoj Violeti u glavu. Oblivena krvlju, pala je na zemlju. Nakon toga on je ispalio i sebi metak u glavu.

Očevici su pozvali hitnu pomoć, koja je prevezla teško povređenu ženu u bolnicu UKH u Majdlingu, gde je hitno operisana. Violeta se trenutno nalazi u komi, iz koje se možda nikada neće probuditi. Željko je na licu mesta podlegao povredama.

- Prema prvim saznanjima, reč je o zločinu iz strasti. Osumnjičeni je kod sebe imao mali pištolj - izjavio je policijac za Hojte.

Kako se saznaje, Željko B. je napustio suprugu i četvoro dece zbog Violete J, koja ga je posle toga ostavila zbog drugog muškarca.

- Bila je u novoj vezi i veoma srećna. On nije mogao da se pomiri s tim - izjavila je menadžer kafića Slavica S. (55).

Kako kaže, Violeta je bila dobra žena.

- Violeta mi je bila kao sestra. Bila je veoma dobra žena, ali nije imala sreće s muškarcima - dodala je ona.

Kada je saznala da se njena koleginica neće probuditi, briznula je u plač, a zatim ju je suprug odvezao u bolnicu u kojoj leži Violeta. Pre toga je ispričala novinarima da je Bosanac još pre pet meseci pretio da će ubiti nju, a zatim i sebe, ali da niko od prisutnih u lokalu to nije ozbiljno shvatio.

- Često je pretio Violeti i tukao ju je, ali niko nije verovao da može da uradi nešto tako užasno - rekla je Slavica S.

#Beč

#Pucnjava

'