separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

I posle presude El Čapu kartel nastavlja da deluje


Vreće sa fentanilom i plastične kese meta, heroina i kokaina pokazuju da kartel nije oslabio.


Uprkos hapšenju, ekstradiciji i presudi narko lordu Hoakinu Gusmanu, poznatijem kao "El Čapo", njegov Sinaloa kartel nastavlja da deluje, a dokaz za to su ogromne pošiljke droge otkrivene na granici poslednjih nedelja. 

Vreće sa fentanilom i plastične kese meta, heroina i kokaina pokazuju da kartel nije oslabio, nije izgubio na svojoj tradicionalnoj teritoriji u severozapadnom Meksiku niti ima ogranični međunarodni opseg gubitkom zloglasnog vođe, preneo je AP.

- On je još uvek glavna snaga meksičkog kriminalnog podžemlja - izjavio je meksički bezbednosni analitičar Alehandro Hope. Kartel još uvek kontroliše svetsku mrežu kontakata koja može da prebaci kolumbijski kokain u Kamerun i meksičke kuvare meta u Maleziju.

Oni, takođe, kontrolišu morske luke da bi nabavili drogu, laboratorije i hemičare da ih obrade, podmićuju korumpirane policajce kako bi obezbedili premeštanje droge na granicu, projektuju multimilionske tunele da bi prokrijumčarili tone marihuane i kokaina ispod granice i plaćaju "mazge" da prevoze pošiljke u automobilima i kamionima.

Tu je i vojska ubica, izvršitelja koji rade na iznuđivanju i otmicama, perači novca i politički kontakti. Možda i najvažnije, Sinaloa nastavlja da kontroliše ono što se naziva "poslednja milja" u SAD, koristeći svoju distributivnu mrežu da bi drogu stavila u ruke lokalnih bandi i uličnih dilera. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti