separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Japanci kreiraju medalje od recikliranog elektronskog otpada


Organizacioni odbor Tokija za Olimpijske igre 2020. godine uspeće u svojoj nameri da medalje sportista kreira od recikliranog materijala. Iz odbora je saopšteno da je javnost u Japanu u velikoj meri podržala njegovu akciju da se medalje naprave od odbačene elektronike.


Tako su stanovnici iz svih delova Japana proteklih meseci donirali gotovo 48.000 tona elektronskog otpada - starih mobilnih telefona, kompjutera, laptopa, tableta. 

U gotovo svim većim japanskim gradovima bile su postavljene stanice za prikupljanje e-otpada. 

Olimpijski odbor uspeo je da prikupi 2.700 kilograma bronze u junu prošle godine, a do sada je prikupljeno i više od 30 kilograma zlata, kao i 4.100 kilograma srebra.

Iako još nisu prikupili ciljane količine zlata i srebra, s obzirom na elektronski otpad koji još nije stigao do njih, odbor iz Tokija kaže da će imati dovoljno materijala za postizanje cilja. 

Program prikupljanja e-otpada će trajati do 31. marta, a olimpijske i paraolimpijske medalje će biti predstavljene ovog leta, preneo je portal Klix.ba. Olimpijske igre biće održane u japanskom glavnom gradu Tokiju od 25. jula do 9. avgusta 2020. godine.

 To će biti drugo izdanje Olimpijskih igara održano u Tokiju, nakon onog iz 1964. godine.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti