AKTUELNO

Konferencija za novinare bila je prepuna njegovog osoblja koji su se smejali i aplaudirali tokom događaja, što je neuobičajeno.

Papiri koje je na konferenciji za novinare novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp predstavio kao centralni deo konferencije, najverovatnije su bili samo prazni listovi, piše britanski "Indipendent".

Tramp je za prikazane dokumente, koji su bili poređani pored njega, tvrdio da su dokazi da je u toku priprema da svoje poslovno carstvo preda sinovima, što su potvrdili i njegovi advokati i naveli da je to način da Tramp izbegne sukob interesa kada stupi na dužnost predsednika.

Međutim, novinarima nije bilo dozvoljeno da pogledaju ijedan od tih dokumenata koji su bili složeni u fascikle. Ipak, tvrdi list, neki listovi nisu bili skriveni i na njima nije bilo znaka ili numeracije stranice, što obično koriste adviokati pri sastavljanju takvih dokumenata.

Papiri nisu bili ni uobičajene veličine, štampani su na A-4 formatu, a ne formatu koji se koristi za pravna dokumenta, a same fascikle nisu imale oznake, iako je Tramp tvrdio da svaka od njih predstavlja po jedan posao.

S. P.

#Donald Tramp

#Papir

#novinari

'