separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

DRAMA U ŠPANIJI: Potraga za dečakom koji je upao u bunar širok samo 25 cm (FOTO)


Više od 100 vatrogasaca-spasilaca i zaposlenih u služžbi za vanredne situacije u južžnoj Španiji u potrazi je danas za dvogodišnjim dečakom koji je u nedelju upao u uzan i dubok bunar.


Spasioci ne mogu da uđu u bunar, koji je širok svega 25 centimetara, a veruje se da je dubok više od 100 metara, prenosi AP.

Danas po podne, spasioci su primenili tri različita pristupa kako bi doprli do dna bunara, a da pritom ne oštete njegovu strukturu niti da ga blokiraju zemljom ili kamenjem, saopštile su lokalne vlasti.

Spasioci navode da je dečak upao u bunar u nedelju po podne, nakon što se udaljio od roditelja dok se igrao u planinskoj oblasti u blizini grada Totalana, severoistočno od Malage.

Bunar, koji je previše uzan da bi u njega mogla da uđe odrasla osoba, iskopan je pre mesec dana, tokom radova na istražživanju vode, a nakon toga nije pokriven niti zaštićen, navode lokalni mediji.

Autor: Tanjug

Lokalna predstavnica španske vlade Marija Games izjavila je da su vatrogasci uz pomoć robota-kamere rano jutros pronašli kesicu sa bombonama koju je dečak držžao u ruci kada je nestao.

Kesica je nađena na dubini od 75 metara, a spasioci nisu mogli da opremu spuste nižže.

Portparol Civilne garde Bernardo Molto rekao je španskoj televiziji TVE da će napori sada biti fokusirani na upotrebu modernije opreme kako bi se bunar proširio, dok će se istovremeno prokopati odvojeni tuneli kako bi se ušlo u bunar.

Upitan da li se istraga bavi i eventualnim drugim razlozima dečakovog nestanka, Molto je novinarima rekao da su prioriteti vlasti "potraga, pronalaženje i spasavanje dečaka".

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti