AKTUELNO

Objavljen je snimak napada na gradonačelnika Gdanjska Pavela Adamoviča koji izboden nožem u nedelju na bini tokom dobrotvornog skupa.

Pavel Adamovič, gradonačelnik poljskog grada Gdanjska, preminuo je danas nakon što je u nedelju uveče izboden nožžem dok je stajao na bini tokom velikog dobrotvornog skupa, saopštio je poljski ministar zdravlja Lukaš Šumovski.

Stefan Meščezna (27) je skačio na podijum ubo gradonačelnika u stomak i grudi, a onda je zgrabio mikrofon i vikao da ga je prethodna vlada bacila u zatvor i "mučila". On je posle napada skakao po bini mašući nožem i vikao:

- I zato Adamovič mora da umre!

Napad se dogodio pred nekoliko stotina osoba koje su prisustvovale dobrotvornoj akciji prikupljanja novca za kupovinu medicinskih uređaja. Napadač je posle kratke konfuzije koja je zavladala savladan i uhapšen.

Na dužnosti gradonačelnika Adamovič (53) je od 1998., a Građanska platforma poduprla je njegov reizbor na lokalnim izborima u jesen 2018.

Poljsko tužžilaštvo saopštilo je danas da je pokrenuta istraga protiv muškarca koji je optužžen da je izbo gradonačelnika Gdanjska, a osumnjičeni će biti ispitan i podvrgnut psihijatrijskom pregledu. Više poljskih medija izvestilo je sinoć da je muškarac koji je napao Adamoviča uzviknuo da se zove Stefan i da je bio u zatvoru iako je bio nedužžan.

#Gradonačelnik

#Napad

#Poljska

#mladić

#snimak

'