AKTUELNO

Spasioci su pronašli jedno telo u ruševinama u pekari u Parizu razorenoj snažnom eksplozijom izazvanoj curenjem gasa, čime se broj nastradalih povećao na četiri, saopštila je danas kancelarija pariskog tužioca.

U eksploziji koja se dogodila u subotu ujutro u ulici Treviz u devetom arondismanu u Parizu juče je saopšteno da su poginula dva vatrogasca i jedna španska turistkinja.

Takodje je povredjeno gotovo 50 ljudi, a prema navodima vlasti 10 njih je i dalje u kritičnom stanju.

Eksplozija se dogodila juče ujutro oko 9.00 u četvrti Pariza gde se nalaze bulevari s velikim robnim kućama koje posećuju turisti.

Predstavnik pariskih vatrogasaca Erik Mulen rekao je novinarima da je oko 30 vatrogasaca došlo danas na mesto eksplozije u potrazi za potencijalnim žrtvama medju velikim gomilama ruševina i uništenih vozila.

Tokom prepodneva vatrogasci su javili da se i dalje traga za jednom devojkom, koja je stanovala u stanu iznad pekare. Iako to još treba da bude potvrdjeno, nadjeno telo moglo bi da bude telo nestale devojke, rekao je izvor blizak istrazi.

Foto: Tanjug

Pariske vlasti su pored toga saopštile su da je evakuisano 12 susednih zgrada koje su oštećene u eksploziji, izazvanoj, kako se veruje curenjem gasa.

Privremeni smeštaj obezbedjen je za oko 40 stanara dok je desetine njih smešteno kod porodice i prijatelja.

#Eksplozija

#Pariz

'