AKTUELNO

On sutra završava trodnevnu posetu ovoj zemlji.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Mumbaiju sa predstavnicima indijskih kompanija, koje su zainteresovane za ulaganja u Srbiju i sa njima razgovarao o mogućnostima saradnje.

-Naši odnosi su dobri, ali je potrebno pojačati ekonomsku saradnju - istakao je Sudir Mehta, direktor Pinnacle industries i naglasio da je od 2013. do 2015. godine skoro dvostruko uvećana trgovinska razmena između Indije i Srbije, ali još nedovoljno s obzirom na mogućnosti dveju zemalja, navodi se u saopštenju vladine kancelarije.

On je naglasio da su indijski investitori zainteresovani za jačanje ekonomske saradnje i to naročito u oblasti infrastrukture, obnovljive energije, informacionih tehnologija, poljoprivrede, bankarstva i turizma, kao i naučno-tehničke i oblasti tekstilne industrije.

Premijer je obavestio indijske privrednike o ekonomskim reformama koje je srpska vlada sprovela u poslednje dve godine, kao i o paketu ekonomskih mera za podršku stranim investitorima.

On je naglasio da je poslovna klima u Srbiji značajno bolja i da je podrška Vlade za otvaranje novih radnih mesta naišla na veliko interesovanje nekih od najvećih evropskih kompanija, dodaje se u saopštenju.

Premijer Vučić je istakao da zbog ugovora o slobodnoj trgovini sa zemljama EU, CEFTA, Turskom, SAD, kao i zemljama Carinske unije Rusije, Belorusije i Kazahstana, Srbija danas predstavlja veoma interesantnu destinaciju za direktne strane investicije sa najvećim potencijalnim tržištem.

Indijski privrednici smatraju da je Srbija, pored dobre investicione klime, i lokacijski veoma zanimljiva za njihove investitore zbog mogućnosti da za kratko vreme svoju robu dostave do evropskog i ruskog tržišta.

Premijer sutra završava trodnevnu posetu Indiji otvaranjem Mumbajske berze.

Č.N.

#Aleksandar Vučić

#Indija

#Kompanija

'