AKTUELNO

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je danas na sastanku poslanika vladajuće Konzervativne partije da neće raspisati vanredne izbore pre narednih izbora, koji su zakazani za 2022. godinu, javlja Rojters pozivajući se na jednog od poslanika koji su prisustvovali sastanku Aleka Šelbruka.

Obraćajući se novinarima, Šelbruk je dodao i da je Mej rekla da ne namerava da predvodi Konzervativnu partiju na izborima 2022. godine, prenosi Rojters.

Mej se obratila konzervativnim poslanicima uoči glasanja o nepoveranju u njeno rukovodstvo.

Britanska premijerka pozdravljena je treskanjem u sto kada je ušla u donji dom parlamenta što obično predstavlja znak odobrenja.

Međutim, napominje AP, Mej se suočava sa teškom publikom, među kojoj su i njeni rivali poput bivšeg šefa diplomatije Borisa Džonsona i bivšeg ministra za Bregzit Dejvid Dejvis. Džonson i Dejvis spadaju u kritičare dogovora o Bregzitu koji je Mej postigla sa EU.

Tajno glasanje o poverenju Mej biće održano večeras, a premijerki je potrebna prosta većina - 158 od 315 glasova - kako bi ostala na svojoj poziciji.

Britanska premijerka poručila je ranije danas da će eventualni novi lider morati da produži rok za izlazak Britanije iz Evropske unije, a možda i da obustavi ceo proces Bregzita.

#Izbori

#Tereza Mej

'