AKTUELNO

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je danas posle najavljenog glasanja o nepoverenju u okviru njene Konzervativne stranke da će se boriti "svim silama" da to ne prodje i pozvala svoje kolege da je podrže.

Zvaničnik britanske vladajuće Konzervativne stranke objavio je da će se danas glasati o nepoverenju liderki stranke pošto je sakupljeno potrebnih 48 pisama poslanika stranke gde se to traži.

Mej je u kratkoj izjavi ispred Dauning strita rekla da bi promena lidera zemlje u ovom trenutku dovela do toga da se odvajanje Britanije iz EU odloži ili zaustavi i obećala je da će se boriti da ostane. Ona je rekla da bi se njenim odlaskom u jeku krize "rizikovala budućnost zemlje i stvorila neizvesnost kada zemlja najmanje to sebi može da priušti" i da je "čvrsto rešena da završi posao" sprovodjenja Bregzita.

Tereza Mej koja je postala premijerka ubrzo pošto je Britanija glasala da izadje iz Evropske unije 2016. godine kritikovana je u stranci zbog njenog dogovorenog plana za Bregzit. Mnogi poslanici sve su besniji na nju zbog načina na koji je vodila pregovore o Brezgitu i zbog dogovora o razlazu koji je postigla s EU.

#Britanija

#Tereza Mej

'