AKTUELNO

Posle teške bolesti napustila je ovaj svet.

Pevačica Areta Frenklin, koju su nazivali kraljicom soula, preminula je danas u sedamdeset šestoj godini. Ona je bila teško bolesna, a porodica pevačice je tražila od fanova da se mole za njeno ozdravljenje, ali i da poštuju njihovu privatnost.

Foto: Wikipedia

Areta je poslednji koncert pred publikom održala je u Filadelfiji u avgustu 2017 - te, a poslednji nastup imala je u novembru prošle godine kada je pevala u Njujorku. Ona je tada objavila i da će to biti poslednja godina kada je reč o njenoj karijeri koja je trajala od 1960. godine kada je objavila svoj prvi singl.

Foto: Wikipedia

Areta godinama je vodila borbu i sa zavisnošću od alkohola, a svetski mediji prenosili su da se od 2010. godine borila i sa rakom gušterače, što je ona čak i demantovala. Godinama je bila strastveni pušač.

PROČITAJTE: NATAŠA BEKVALAC ZAVRŠILA U BOLNICI: Pevačici naglo pozlilo u Crnoj Gori! (FOTO)

Foto: Printscreen Youtube

Tokom svoje karijere, Areta je osvojila čak 18 Gremija i tri nagrade za životno delo. Areta je rođena 25. marta 1942. godine u Memphisu. Otac joj je bio pastor u Baprističkoj crkvi, dok joj je majka bavila pevanjem i svirala je klavir.

Vest da je Areta preminula, veoma je pogodila njene fanove, koji se u suzama opraštaju od slavne pevačice.

Pink.rs

#Areta Frenklin | Aretha Franklin

'