AKTUELNO

Velikan hrvatske muzičke scene preminuo je u 71. godini, tačno godinu dana nakon što je okriveno da boluje od raka pluća.

Jutros u 5 sati u splitskoj bolnici umro je jedan od najpoznatijih hrvatkih pevača Oliver Dragojević.

Velikan hrvatske muzičke scene preminuo je u 71. godini, tačno godinu dana nakon što je okriveno da boluje od raka pluća.

Foto: Printscreen Youtube

Tužnu vest javila je Oliverova porodica.

Dragojević je iza sebe ostavio suprugu i tri sina, ali i mnogo pesama koje će zauvek živeti.

Foto: Beta

Oliver Dragojević rođen je u Splitu 7. decembra 1947. godine, a detinjstvo je proveo u Veloj Luci na Korčuli. Muziku je zavoleo kada mu je otac poklonio usnu harmoniku kada je bio dečak. Prvi nastup Oliver Dragojević je imao na Splitskom festivalu sa 14 godina s pesmicom "Baloni, Dve godine posle toga kreće i profesionalno da se bavi muzikom, i to kao pevač i klavijaturista splitske grupe "Batali".

Imao je više nego uspešno karijeru, višestruko je nagrađivan, a jedan je od retkih hrvatskih muzičara koji je nastupao na njujorškom "Karnegi Holu", londonskom "Rojal Albert Holu", zatim pariškoj Olympiji i Opera House-u u Sidneju.

Njegove najpoznatije pesme su "Cesarica", "Kad mi dođeš ti", "Oprosti mi, pape", duet "Nadalina" sa Borisom Dvornikom i druge.

Autor: Pink.rs

#Oliver Dragojević

#preminuo

'