AKTUELNO

Od 1. juna svakog dana na TV Pink!

Publika u Srbiji, ali i regionu od 21. juna svakog dana u 16 časova na televiziji Pink imaće priliku da prati izuzetno popularnu tursku seriju "Rat ruža", u kojoj je jedan od glavnih uloga pripala poznatoj glumici Džanan Erguder.

Džanan je dobila odlične kritike za ulogu dominantne žene, uspešne modne kreatorke Gulfem Sipahi, koja će se naći na meti osvete devojke koja je radila u njenom porodičnom domu, Gulru Čelik. Naime, nakon što se Gulfem vraća u Istanbul zbog očeve smrti, Gulru je presrećna jer joj je poznata dizajnerka oduvek bila idol i razlog zbog kog je upisala fakultet za dizajn. Bez ikakvog objašnjenja, Gulfem otpušta Gulruinu sestru i oca i daje im pet dana da nađu novi dom, a kao da sve to nije dovoljno, nepravedno optužuje Gulru da joj je ukrala skupocenu ogrlicu. Duboko razočarana i povređena, Gulru se zaklinje na osvetu svom idolu - odlučuje da pretome Gulfem sve što ima.

Ova uloga je Džanan donela veliku popularnost i brojne poslovne ponude, kako na televiziji, tako i na filmu i u pozorištu.

Džanan je rođena u Istanbulu, ali se sa 18 godina preselila u Ameriku i tamo upisala studije glume u Njujorku, gde je i živela. Posle gotovo 14 godina, vratila se u provedenih u Americi, 2009. godine se vratila u Tursku i počela da radi na svojoj glumačkoj karijeri.

Usledili su mnogi angažmani, a u jednoj seriji je bila direktna partnerka čuvenom Halitu Ergenču, poznatom po ulozi sultana Sulejmana u seriji "Sulejman Veličanstveni". Ipak, najveću popularnost stekla je ulogom Gulfem u seriji "Rat ruža".

Iako o svom privatnom životu ne govori mnogo, neminovno je bilo da turska javnost sazna za njene veze.

Džanan je bila tri godine u braku sa Kristoferom Bjurkom, koji je okončan 2009. godine kada je rešila da se vrati za Tursku. Iste godine na snimanju jedne serije upoznaje kolegu Tardua Florduna, sa kojim je bila u vezi pet godina, ali su se razišli, najviše zbog njegove neobuzdane prirode. Nakon njega je bila u kratkoj vezi sa Jalčinom Konukom, da bi 2016. godine upoznala glumca Kenana Ečea, za kog se udala u oktobru prošle godine i sa kim očekuje prvo dete.

Da je Džanan sjajna glumica publika u regionu će se uveriti od 21. juna u 16 časova, kada na TV Pink počinje sa emitovanjem serija "Rat ruža".

Foto: Promo

Autor: M. Đ.

#Rat ruža (Gullerin Savasi) | 2014.

'