AKTUELNO

Među merama koje će biti preduzete su barijere za zaustavljanje napada automobilom, naoružane patrole i bezbednost kakva se sprovodi na aerodromima.

O venčanju princa Harija i glumice Megan Markl priča se i piše mesecima unazad. Nema sumnje da će sve biti isplanirano do najsitnijeg detalja.

Kada se više od 100.000 ljudi bude okupilo na svadbi princa Harija i Megan Markl, britanska policija će svakoga tretirati kao potencijalnog teroristu, šaljivdžiju ili osobu koja kraljevsku porodicu doživljava opsesivno

Foto: Tanjug

Među merama koje će biti preduzete su barijere za zaustavljanje napada automobilom, naoružane patrole i bezbednost kakva se sprovodi na aerodromima, preneo je Rojeters.

To je pravi izazov - izjavio je Bob Brodhurst, bivši policajac, koji je bio zadužen za bezbednost na svadbi Harijevog starijeg brata Vilijema i Kejt.
Nemoguće je pretresti na desetine hiljada ljudi, koji žele da budu na ulicama, bilo ko može da bude potencijalni terorista - rekao je on.

Foto: Tanjug

Hari i Megan će se venčati 19. maja u zamku Vindzor, oko 30 kilometara zapadno od Londona, navela je britanska novinska agencija. U narednim nedeljama i mesecima lokalni privrednici i posetioci mogu da očekuju povećnao policijsko prisustvo, naoružane i nenaoružane policajce, policijske pse.

Posetioci koji će na taj dan doći automobilom mogu očekivati nasumične provere, a bilo koji predmet koji bi mogao da predstavlja rizik biće oduzet.

Pink.rs

#Megan Markl | Meghan Markle

#Princ Hari od Velsa | Prince Henry of Wales

#svadba

'