AKTUELNO

Jedna od nagledanijih serija počinje sa emitovanjem na TV Pink 2!

Politička triler serija "Kuća od karata" (eng. "House of Cards"), koja se u Americi prikazivala na internet platformi Netfliks, počinje sa emitovanjem na kanalu Pink 2 od večeras svakog radnog dana u 19 časova.

Foto: Promo

"Kuća od karata" predstavlja adaptaciju BBC-jeve mini-serije iz devedesetih, zasnovanu na knjizi Majkla Dobsa i premijerno je emitovana u Americi 2013. godine, od kada postiže veliku gledanost. Glavne uloge tumače Kevin Spejsi i Robin Rajt, a serija je i nagrađena sa dva Zlatna globusa.

Foto: Promo

Radnja serije smeštena je u Vašington i prati život Frenka Andervuda američkog kongresmena i člana Demokratkse stranke, i njegovu suprugu Kler Andervud.

Na početku serije je lider većine u donjem domu američkog Kongresa, a serija će ptatiti njegov uspon do mesta - 46. predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

Frenk je čovek koji je oličenje politike - beskrupulozan, prevrtljiv i željan moći. Ulazeći u političku kampanju Gareta Vokera za predsednika SAD, Andervudu je obećano mesto državnog sekretara. Ipak, nakon što je odneo pobedu, Voker saopštava Andervudu da mesto državnog sekretara neće dobiti, jer je potrebniji u Kongresu zbog talenta za skupljanje glasova. Andervud, zajedno sa suprugom Kler, otpočinje politički rat do istrebljenja protiv svih koji su ga izdali.

Foto: Promo

U ulozi Frenk Andervuda našao se jedan od najboljih holivudskih glumaca Kevin Spejsi, njegovu suprugu Kler Andervud igra Robin Rajt, dok ostale uloge tumače Majkl Keli, Kejt Mara, Maheršala Ali, Moli Parker, Kori Stol i mnogi drugi.

Serija "Kuća od karata" dobila je odlične kritike i nekoliko nominacija za prestižne nagrade, uključujući i nominacije za "Emi" nagrade - za najbolju drama seriju, najboljeg glavnog glumca i najbolju glavnu glumicu. Serija je osvojila i nagrade "Zlatni globus", kada je Robin Rajt osvojila nagradu za glavnu glumicu, a Kevin Spejsi za glavnog glumca.

Foto: Promo

Ne propustite priču o politici, manipulacijama i željom za moći, "Kuća od karata" od večeras svakog radnog dana u 19 časova samo na kanalu Pink 2.

Autor: M. Đ.

#Kevin Spejsi

#Kuća od karata | House of Cards

#Televizija Pink

'