AKTUELNO

On je pokušao da u smrt odvede i svoju devojku.

Gitarista Džared Meklemor (33) preminuo je od posledica teških opekotina koje je zadobio nakon što se polio benzinom i zapalio ispred prepunog bara u Memfisu (Tenesi).

Meklemor, inače poznati muzičar u SAD, naročito u Memfisu, emitovao je uživo samoubistvo na Facebook Live, a sigurnosna kamera ispred bara snimila ga je kako poput žive buktinje trči prema bivšoj devojci Alisi Mur, koju je sa sobom hteo da odvede u smrt.

Devojka je uspela da se spase tako što je grčevito držala vrata bara iznutra, dok su prestravljeni prolaznici posmatrali očajnog Meklemora kako pokušava da uđe na silu.

Foto: Printscreen Facebook

Očevici kažu da je Alisi rekao “zbogom”, pre nego što ju je zgrabio za ruku i očešao njome grudi kako bi joj pokazao da je poliven benzinom.

Očevidac Pol Garner potrčao je prema Meklemoru i pokušao da ga spase. Tom prilikom je zadobio teške opekotine, ali je prevezen u bolnicu i pretpostavlja se da nije životno ugrožen. Meklemoru, međutim, nije bilo pomoći. Preminuo je u bolnici od posledica povreda, preneo je Njujork dejli njuz.

Foto: Printscreen Facebook

U pozadini video-snimka koji je strimovao čuju se jezivi krici. Kako je preneo FOX13, muzičar je bio poznat policiji zbog nasilja u porodici i pokušavao je i ranije da ubije Alisu. U avgustu 2016. je uhapšen pošto je davio Murovu i pretio joj u više navrata da će je ubiti.

U aprilu je osuđen na uslovnu kaznu zbog nasilja u porodici i naređeno mu je da ide na procenu psihičkog stanja.

Sajt GoFundMe prikuplja novac za Alisu, koja je doživela tešku psihičku traumu. Ona je ton-majstor po zanimanju i u požaru joj je izgorela kompletna oprema, a na sajtu je do sada prikupljeno više od 19.000 funti za kupovinu nove.

Foto: Printscreen Facebook

Kako se navodi, Alisa je preklinjala policiju u Memfisu da nešto učini zato što je Meklemor nasilan prema njoj, ali su oni “ignorisali” njene pozive.

Ovo je poslednje u nizu jezivih samoubistava koji su nedavno strimovani na Facebook Live.

Autor: M. K.

#Džared Meklemor

#Facebook

#Muzičar

#Samoubistvo

'