AKTUELNO

Neverovatna sudbina glumice koju smatraju jednom od najlepših žena ostaviće vaz bez daha.

Domaća publika je Nebahat Čehre imala priliku da gleda u ulozi Ajše Hafse Valide sultanije u istorijskoj seriji "Sulejman Veličanstveni", a sada se vraća na male ekrane i to u hit turskoj seriji "Ljubav i novac".

Nebahat je rođena 1944. godine u malom gradu Samsun na severu Turske, a nakon očeve smrti preselila se u Istanbul.

Sa 15 godina, Nebahat je, zahvaljujući svojoj lepoti, postala Mis Turske i 1960. godine je predstavljala svoju zemlju na svetskom izboru za Mis u Londonu.

Karijera modela joj je zatim otvorila vrata ka glumi, te su usledile brojne ponude za filmove.

Prelomna tačka u njenom poslovnom, ali i privatnom životu, dogodila se 1964. godine, kada je dobila ponudu za glavnu žensku ulogu u filmu "Kamali Zeybek".

Ona je prihvatila ulogu, i ne sanjajući da će se zaljubiti u svog partnera, 14 godina starijeg glumca Jilmaza Gunija.

Njih dvoje su započeli romansu, koja se razvijala tokom snimanja zajedničkog filma, a Nebahat ga je nazivala čovekom njenog života.

Međutim, njena sreća bila je kratkog daha - saznala je da je Jilmaz istovremeno živeo sa drugom ženom, Kan Unal, i uprkos njegovim pokušajima da oprosti, Nebahat ga je ostavila.

Ona je zatim otputovala u Majami na izbor za Mis, da bi se po povratku u Tursku ponovo našla sa Gunijem na filmskom platnu. Njih dvoje su tad obnovili romansu, iako je Guni u međuvremenu dobio ćerku sa Kan.

"Ružni kralj" i "Kraljica lepote", kako su zvali Nebahat i Jilmaza, venčali su se 1967. godine u Hilton hotelu u Istanbulu.

Međutim, kako se tada pričalo, njihov brak bio je pun problema, ali i nasilja. Njihov zajednički prijatelj ispričao je da su imali strastven odnos, ali i da je Jilmaz često tukao Nebahat.

Zvanično su se razveli posle 15 meseci braka, a njihov prijatelj opisao je jedan od poslednjih incidenata.

Posvađali su se u klubu i Nebahat je besno izašla i krenula da trči prema hotelu u kom su odseli. Jilmaz je seo u kola, dao gas i, na moje oči, pregazio ženu koju voli. Nebahat je odletela u vazduh i pala na ulicu. Bila je u bolnici četiri dana, slomila je ključnu kost. Krili smo ovaj incident od svih. Njihov brak se završio ubrzo nakon toga. Ali nikad nisu prestali da se vole - rekao je rada prijatelj ovog para.

Guni je preminuo 1984. godine u Parizu od raka, a Nebahat nije prisustvovala njegovoj sahrani, niti je posetila njegov grob, iako je nekoliko puta bila u francuskoj prestonici.

Nebahat je zatim počela da se bavi pevanjem, kada je započela i romansu sa košarkašem Javuzom Demirom.

Venčali su se 1976. godine, ali su se razveli posle samo tri godine braka.

Nebahat je čak zatrudnela sa Javuzom, ali je abortirala kada je shvatila da će njihov brak doživeti krah.

Odrasla sam uz očuha, nisam imala pravog tatu, zbog čega nisam želela da moje dete prolazi kroz istu situaciju. Obećala sam sebi da ću, ako ikada budem imala brak za koji verujem da će opstati, imati i dete - rekla je tada Nebahat, ali to se nikad nije dogodilo.

I danas, sa 73 godine, Nebahat mnogi smatraju najlepšom turskom glumicom.

Iako je uglavnom glumila razmažene žene, Nebahat je u poslednjim angažmanima dobijala drugačije uloge.

Ona je u seriji "Sulejman Veličanstveni" tumačila lik Valide sultanije, koja je stub osmanske dinastije, a sada je dobila ulogu koja u potpunosti odogovara njenom karakteru.

U seriji "Ljubav i novac", glumi moćnu ženu, odgovornu majku i preduzetnicu, koja drži sve konce u rukama i tu je za porodicu kada je najpotrebnije.

Seriju "Ljubav i novac", koja je osvojila čak 19 internacionalnih nagrada, uskoro ćete moći da gledate na Televiziji Pink!

Autor: M. Đ.

#Ljubav i novac

#Nebahat Čehre | Nebahat Çehre

#Televizija Pink

#glumica

#serija

'