AKTUELNO

Njegova životna priča je veoma dirljiva.

Portugalski predstavnik Salvador Sobral pobednik je 62. Evrosonga. Ovaj talentovani momak osvojio je žiri i publiku emotivnom baladom, a zapravo od mnogih je krio da je teško bolestan kako ne bi na taj način dobijao glasove.

Njegova životna priča je veoma dirljiva. Iako je Sobral pokušao da sakrije da mu lekari nisu odobrili odlazak u Kijev zbog bolesti, sve se saznalo kada je zakasnio na prve probe u Kijev.

Foto: Tanjug

27-godišnji Portugalac živeo je u SAD-u i Barseloni, gde je pohađao muzičku školu Taller de Musics. Posle portugalskog "Idola" u kojem je učestvovao, odlučio je da se posveti komponovanju.

Prošle godine objavio je i svoj prvi singl "Excuse Me", a istoimeni album došao je do desetog mesta prodaje albuma u Portugalu.

Britanski "Metro" otkriva da Salvadoru hitno treba transplantacija srca zbog čega nije mogao širom Evrope da promoviše svoju pesmu, kao što su to uradili mnogi drugi pevači.

U Ukrajinu je stigao bez tehničkih proba, a svuda se kreće u pratnji sestre Luise koja je na probama "uskočila" umesto brata.

Ona je i autorka njegove pjesme, a u prevodu znači "Ljubav za dvoje."

Snaga ljubavi između brata i sestre osvojila je publiku u čitavoj Evropi. godine. Interesantno je to da je Salvador želeo da peva sam na pozornici, bez pratećih vokala. Priča koju je u numeri "ispričao" osvojila je srca celog sveta.

Autor: M. K.

#Bolest

#Evrovizija

#Operacija

'