AKTUELNO

Rezultati ankete objavljene dan pre velikog finala Evrovizije iznenadili su čitavu Evropu.

U danas objavljenoj anketi JuGov sprovedenoj 8. i 9. maja, u kojoj je učešće uzelo 1.650 Britanaca, navodi se da bi Velika Britanija trebalo da napusti Evroviziju.

Foto: Youtube

Čak 56 odsto njih smatra da bi Velika Britanija trebalo da odustane od učešća, dok 44 odsto ima suprotno mišljenje dan uoči velikog finala najvećeg muzičkog takmičenja na svetu.

- Britanska javnost kao da želi dodatno da smanji veze sa evropskim institucijama - ocenjuje se u anketi koja podseća da je 23. juna 2016. na referendumu o ostanku ili odlasku iz Evropske unije, 52 odsto Britanaca glasalo za Bregzit.

Foto: Youtube

Zanimljiva činjenica jeste da je među onima koji smatraju da Velika Britanija treba da napusti Evroviziju čak 76 odsto onih koji su na prošlogodišnjem referendumu podržali Bregzit.

Njihova ovogodišnja predstavnica Lusi Džouns nastupila je u utorak veče u prvoj polufinalnoj večeri, a svojom izvedbom obezbedila je sebi još jedan nastup sutra uveče u velikom finalu.

Trijumfovali pet puta do sada

Velika Britanija do sada je čak pet puta odnela pobedu na ovom muzičkom takmičenju - prvi put davne 1967. godine sa pesmom "Puppet on string", dok im je to poslednji put pošlo za rukom pre tačno dvadeset godina, kada je pobedila pesma "Love shine a light".

D. T.

#Bregzit

#Britanija

#Evrovizija

'