AKTUELNO

Mnogi od njih donacijama pomažu crkve u koje redovno odlaze.

Neke holivudske zvezde od rođenja su pravoslavne veroispovesti dok su neki promenili veru zbog emotivnog partnera.

Foto: Wikipedia

Tom Henks je po rođenju pripadao katoličkoj veri. Odluku da se krsti i promeni veru doneo je zbog njegove supruge Rite Vilson, koja ima bugarsko- grčke korene. Njih dvoje su se venčali u istoj crkvi gde mu je supruga krštena. Henks poštuje sve pravoslavne praznike, a uoči svakog Uskrsa pričešćuje sa porodicom.

Foto: Beta

Najpoznatija svetska starleta Kim Kardašijan takođe je pravoslavne veroispovesti. Ova Amerikanka jermenskog porekla svetsku popularnost stekla je učešćem u rijalitiju, ali i kada se skinula za „Plejboj“. Danas je jedna od najseksepilnijih žena na svetu.

Foto: Beta/AP

Naomi Kembel je zbog ljubavi promenila veru. Slavna manekenka se već nekoliko godina zabavlja sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom. Iako je Doronjin još zvanično u braku sa Jekaterinom, sa kojom ima i dvoje dece, Naomi je zbog njega postala vernik Ruske pravoslavne crkve.

Foto: YouTube screenshot

Otac Dženifer Aniston je Janis Anasakis, pravoslavni Grk sa Krita. Zvezda serije "Prijatelji" odrasla je u pravoslavnoj porodici, a baš zbog toga stalno daje donacije crkvi koja pripada Konstantinopoljskoj patrijaršiji.

Pink.rs

#Dženifer Aniston | Jennifer Aniston

#Manekenka

#Naomi Kembel | Naomi Campbell

#Srpska pravoslavna crkva

#Tom Henks | Thomas Jeffrey Hanks

'