AKTUELNO

On je toj ženi dao ogromnu svotu novca kako bi ćutala o svemu.

Fudbalska zvezda Kristijano Ronaldo pristao je da plati 375.000 dolara ženi iz Sjedinjenih Država, koja ga je optužila za silovanje.

Ta žena se obavezala da će o tome zauvek ćutati. Sve se odvilo u apartmanu jednog luksuznog hotela u Las Vegasu u jutarnjim časovima 13. juna 2009. godine.

Ronaldo je odbio da komentariše slučaj, dok je njegov advokat kazao da “odbacuju sve optužbe kao netačne” dodajući da će njegov klijent “preduzeti sva sredstva da zaštiti svoja prava”.

Foto: Instagram

Potpisivanjem dokumenta, žena koja je u vreme incidenta bila u svojim srednjim 20- im godinama i čiji je identitet poznat novinarima koji su radili na priči, pristala je da povuče sve krivične prijave protiv Ronalda. Pismeno je obećala da će "trajno uništiti ili izbrisati sve elektronske, pisane ili druge dokaze koji su nastali ili dobijeni kao rezultat navodnog događaja."

Dalje je dogovoreno da će žena imati pravo da napiše pismo Ronaldu, koje će mu pročitati njegov advokat. U pismu na šest stranica, u koje su novinari imali uvid, žena je detaljno opisala kako je ona doživela navodno silovanje kao i povrede koje je tom prilikom zadobila.

Foto: Instagram

Žena je policiji prijavila napad istog dana kada se i desio, što potvrđuju audio zapisi njenog poziva policiji Las Vegasa. Ona tom prilikom nije navela ime počinioca, već ga je oslovljavala kao "javnu ličnost", odnosno "sportistu".

Ubrzo nakon toga, patrola policije došla je na mesto gde se žena nalazila. Policajac je u svom izveštaju naveo da ona želi da prođe proceduru uobičajenu za žrtve silovanja, što podrazumeva uzimanje medicinskih dokaza i fotografija koje potvrđuju da je bilo povreda

Ovo proizlazi iz dokumenata dostavljenih nemačkom magazinu Špigl u okviru projekta "Football Leaks". Prema ovim dokumentima, vansudski dogovor je postignut između dve strane 12. januara 2010. godine. Sporazum je u ime Ronalda potpisao njegov portugalski advokat Karlo Osorio de Kastro, koji već dugi niz godina brine o pravnim poslovima fudbalera.

Pink.rs

#Fudbaler

#Kristijano Ronaldo | Christiano Ronaldo

#Silovanje

'