AKTUELNO

Banda ozloglašenog serijskog ubice upala je u glumičin dom i brutalno ubila sve koji su se tu zatekli.

Brojne tragedije decenijama su potresale Holivud, ali najokritnija definitivno je ona koja se dogodila u predgrađu Los Anđelesa 1969. godine, kada je glumica Šeron Tejt, koja je tada bila u osmom mesecu trudnoće, brutalno ubijena bez povoda, u svom domu.

Foto: Wikipedia

Šeron je rođena u Teksasu 1943. godine, a kako joj je otac bio vojno lice, često su se selili.

Nakon takmičenja naizborima za lepotu, Šeron je počela da dobija epizodne uloge u filmovima, a kada je otac prekomandovan u Kaliforniju 1962. godine, više je ništa nije sprečavalo da osvoji Holivud.

Upravo tokom jednog snimanja u Engleskoj, Tejtova je upoznala čuvenog reditelja Romana Polanskog, koji joj je ponudio glavnu žensku ulogu u filmu "Bal vampira".

Foto: FICG.mx via Foter.com CC BY

I pre završetka snimanja, Šeron i Roman uplovili su u vezu, venčali se, a onda započeli život u Santa Moniki.

Foto: YouTube screenshot

U isto vreme, ozloglašeni Čarls Menson okupljao je bandu i došao u Los Anđeles, gde se nastanio na jednom ranču.

Foto: Printscreen Youtube

U noći velike tragedije, 8. avgusta 1969. godine, Šeron je bila na večeri u omiljenom restoranu sa prijateljima Ebigejl Folger, frizerom poznatih Džejom Sebringom i Vojtekom Frikovim.

Foto: Wikipedia

Oni su se, nakon večere, vratili u njen dom, a sutradan je njena čistačica zatekla prizor od kog se ledi krv u žilama.

Tokom noći, četvorica Mensonovih pratilaca Čarls Votson, Suzan Atkins, Patriša Krenvinkel i Linda Kasabijan došli su do Šeroninog imanja, preskočili kapiju, isekli telefonske žice i bezbednosni sistem.

Prvo su ubili Stiva Parenta, prijatelja kućne pomoćnice, koji je napuštao imanje - izboli su ga, a zatim upucali u lice.

Zatim su ušli u kuću i ublili sve koji su se tu zatekli, uključujući i dvadesetšestogodišnju Šeron u poodmakloj trudnoći.

Foto: YouTube screenshot

Šeron i nerođeno dete, koje su Roman i ona planirali da nazovu Pol Ričard, sahranjeni su u Kaliforniji.

Menson i članovi njegove bande počinili su ukupno devet jezivih ubistava za pet nedelja.

Dve godine kasnije, Menson je osuđen za ubistvo sedmoro ljudi, koje su po njegovim instrukcijama izvršili njegovi sledbenici. Prvobitno je mu je izrečena smrtna kazna, da bi potom preinačena u doživotnu zatvorsku kaznu, koju i dalje služi u zatvoru u Kaliforniji.

Foto: Wikipedia

Autor: Pink.rs

#Roman Polanski

#glumica

#Šeron Tejt

'