AKTUELNO

Služba bezbednosti izdala je zabranu ulaska u Ukrajinu ruskoj pevačici.

Ukrajinska obaveštajna agencija zabranila je nastup ruskoj predstavnici Juliji Samoilovoj na ovogodišnjoj pesmi Evrovizije, koja se održava u Kijevu.

Razlog zbog ove zabrane je taj što je Julija, koja je trebalo da se predstavi pesmom "Flame is Burning", 2015. godine nastupila na Krimu, godinu dana posle ruske aneksije, sa kojom se Ukrajina ne slaže.

Foto: Printscreen Youtube

Ukrajina je zabranila ulazak u zemlju svima koji su, po njihovom mišljenju, ilegalno boravili na tom poluostrvu, a izuzetak nije ni ruska predstavnica.

Rusi su i pre zabrane hteli da bojkotuju ovo takmičenje, jer je prošle godine pobdeila Džamala, koja je u pobedničkoj pesmi "1944" govorila o Staljinovom proterivanju Tatara sa Krima.

Julija, koja je zbog bolesti kao mala završila u invalidskim kolicima, osuševila je javnost kada se u "X Faktoru" predstavila pesmom "Molitva" naše verovizijske pobednice Marije Šerifović.

Iz istog razloga bi ulazak u Ukrajinu mogao da bude zbranjen i jermenskoj predstavnici Arcvik Artunjan, a služba bezbednosti proverava kada je boravila na Krimu.

Za sada je saopšteno da je Služba bezbednosti Ukrajine već pripremila dokument o zabrani ulaska u Ukrajinu ruskoj predstavnici na takmičenju Evrosong 2017. godine, Juliji.

Autor: Pink.rs

#Džamala | Jamala

#Evrovizija

#Julija Samoilova | Yulia Samoylova

#Rusija

#Ukrajina

#pevačica

'