AKTUELNO

Tuga, čemer i jad.

Švedska pevačica kultne grupe ABBA Agneta Feltskog počela je da peva u ranoj mladosti, a sa 13 godina, sa svoje dve prijateljice osnovala je grupu The Cambers. Nakon napuštanja ovog sastava, Agneta ulazi u grupu Berta Engharta i istovremeno, sa 15 godina, radi kao telefonistkinja u jednoj automobilskoj firmi.

Na snimanju jedne muzičke emisije u TV studiju u Geteborgu upoznaje Bjorna Ulvaeusa, a dve godine kasnije njih dvoje stupaju u brak i počinju muzičku saradnju. Brak je potrajao 9 godina i dobili su dvoje dece, a razvode se tokom najplodnijeg razdoblja ABBA, što rezultira čuvenom pesmom The Winner Takes It All.

Foto: Printscreen YouTube/ForbiddenInGermany2

PROČITAJTE JOŠ: RASTUŽILA FANOVE! Rita Ora otkazala nastup zbog zdravstvenih problema: Borim se sa infekcijom grudnog koša! (FOTO)

Godine 1983. nakon raspada grupe, Agneta se posvećuje solo karijeri, objavljuje album Can't Shake Loose, ali nakon njegovog nesupeha, povlači se na čak 15 godina iz javnog života - od 1988. do 2003.

Činilo se da stvari napokon idu na bolje kad je 1997. započela vezu sa Gertom van der Grafom, koji je navodno bio opsednut s njom još od detinjstva, ali njegovo ljubomorno i opsesivno ponašanje uzelo je maha. Pratio ju je svugde i nije joj dopuštao da diše, pa je bila prisiljena čak i da pomoć potraži na sudu.

Oni su mu na kraju izdali zabranu približavanja te je deportovan u Holandiju 2000. Ali, on nije da ga to previše ometa, i ponovo upao na njen posed i približio se njenoj kući 2003., kad je ponovno uhapšen i zabranjen mu je ulazak u Švedsku. 2005. je zabrana istekla, a on ju je ponovo počeo da je maltretira. Agneta se tada vratila u studio i snimala album "My Colouring Book" koji je izdat 2004. godine, ali stalna maltretiranja psihopate su uništila objavljivanje njenog solo albuma jer je svojim pretnjama uzrokovao otkazivanja njenog albuma.

2010. pojavila se u javnosti ruku pod ruku s Bjornom na premijeri mjuzikla Mama Mia! u Kopenhagenu te dala tračak nade fanovima kultne grupe izjavom da je moguće ponovno okupljanje legendarne četvorke. Ipak, to se nije desilo. Danas kaže da je zadovoljna, a dodaje da Bjorna, koji se preselio u London, retko viđa, samo za rođendane njihove dece, ali nemaju prisan odnos. On je u braku s Lenom dobio još dvoje jece - djevojčice Emu i Anu. On je 2008. priznao kako pati od demencije - ima trajne gubitke pamćenja zbog kojih ne može da se seti brojnih uspomena iz svog života, pa tako ni najuspešnijih trenutaka iz ABBI-ne karijere

Pink.rs

#Abba

#Agneta Feltskog

'