AKTUELNO

Britanija ne prestaje da slavi!

U ponedeljak se u prepodnevnim satima porodila vojvotkinja od Saseksa, Megan Markl, a Britanija ne prestaje da slavi dolazak princa. Dugo se spekulisalo o tome kog će pola biti beba, a sada je sigurno da je u pitanju dečak, težak 3260 grama. Šuška se i da će se princ zvati Arči Harison Mauntbaten-Vindsor

Foto: Tanjug AP

Beba kraljevskog para je odmah po rođenju postala britanski državljanin na osnovu statusa svog oca, princa Harija, a pod pretpostavkom da Megan nije dobrovoljno odustala od svog američkog državljanstva kada se udala za britanskog princa, beba će takođe dobiti i američko državljanstvo.

Foto: Tanjug

Ova činjenica automatski znači da bi novopridošli princ imao pravo da se kandiduje za predsednika Sjedinjenih Američkih Država. Ukoliko bi dečak to poželeo jednog dana, morao bi da bude stariji od 35 godina u trenutku ulaska u predsedničku trku, ali i da ima najmanje 14 godina života teritoriji SAD.

Foto: Tanjug AP

Princ će biti i u trci za britanskog monarha, ali će morati da stane u red, pošto ispred njega stoji još šest potencijalnih naslednika. Nedavno rođenom dečaku daju se male šanse da jednog dana postane monarh, ali istoričari kažu da nije neobičan slučaj u britanskoj istoriji da se red preskoči, pišu britanski mediji.

Foto: Tanjug AP

PROČITAJTE JOŠ: VELIKA BRITANIJA NA NOGAMA: Počeo porođaj Megan Markl! (FOTO)

Pink.rs

#Megan Markl | Meghan Markle

#Princ Hari od Velsa | Prince Henry of Wales

'