AKTUELNO

Slavna glumica ga nije imenovala, već je spomenula jedan od njegovih incidenata.

Iako je Donald Tramp pobedu na američkim predsedničkim izborima odneo još pre dva meseca, čini se kako nezadovoljstvo građana i dalje ne jenjava.

Meril Strip je u govoru na dodeli nagrada "Zlatni globus" uputila prozivke na račun novog predsednika.

Glumica ga nije imenovala, već je spomenula jedan od njegovih incidenata.

Prisetila se kako je Tramp u jednom govoru ismevao hendikep reportera Sergeja Kovaleskog, koji radi za "New York Times", a koji pati od artrogripize, odnosno urođenog stanja zbog kog ima problem sa pokretanjem zglobova.

Nepoštovanje će se dogoditi jer ne poštujete, isto kao što i nasilje podstiče nasilje. Kada najjači zloupotrebe svoje pozicije, svi smo u problemu - zaključila je Meril, nakon čega je dobila ovacije svojih kolega.

Tramp je rekao kako nije slušao glumičin govor, ali da ga nimalo ne čudi da ga napada "grupa liberalnih filmskih radnika".

Ipak, Donald nije odoleo, a da joj ne odgovori na društvenoj mreži Tviter.

- Meril Strip je jedna od najprecenjenijih glumica u Holivudu. Ona me ne poznaje, ali me je napala sinoć na dodeli nagrada "Zlatni globus". Ona je Hilarin lakej i doživela je poraz. Po stoti put, nisam se rugao hendikepiranom reporteru, nikada to ne bih uradio. Jednostavno sam mu ukazao da je promenio 16 godina staru priču samo da bih ja izgledao loše. Veoma nepošteni mediji - napisao je 45. američki predsednik u tvitu.

Autor: M. Đurović

#Donald Tramp

#Meril Strip | Meryl Streep

#glumica

#predsednik

'