AKTUELNO

Pred vama su neke strane poznate ličnosti koje Božić slave po starom, Julijanskom kalendaru.

I dok mnoge domaće poznate ličnosti uveliko svim hrišćanima pravoslavne vere čestitaju Božićne praznike, mnoge je začudilo što to rade i mnoge svetske zvezde.

Razlozi zbog kojih oni slave Božić 7. januara su različiti - neko to radi zbog emotivnih partnera, neko zbog predaka, a ima i onih koji jednostavno vole pravoslavlje.

Pred vama su neke svetske zvezde koje Božić slave po starom, Julijanskom kalendaru.

Dženifer Aniston, koja se proslavila ulogom Rejčel u hit sitkomu "Prijatelji", nasledila je pravoslavnu veru od oca Džona, koji je rođen kao Janis Anastasakis na Kipru, zbog čega glumica i slavi pravoslavni Božić.

Foto: Tanjug AP

Svetski supermodel, Naomi Kembel, slavi Božić 7. januara zbog ljubavi prema ruskom tajkunu Vladislavu Doronjinu. Zbog njega je čak postala vernik Ruske pravoslavne crkve.

Foto: Wikipedia

I glumac Tom Henks je zbog ljubavi napusti katoličanstvo. Glumac je prešao u pravoslavlje kada se oženio Ritom Vilson, koja je bugarskog i grčkog porekla.

Foto: Wikipedia

Kada odlučite da se venčate s nekim i imate decu, onda morate da rešite i kakvo duhovno nasleđe ostavljate toj deci - rekao je svojevremeno Henks.

Iako je rođena u Los Anđelesu, Kim Kardašijan je poreklom Jermenka, zbog čega je prošle godine na svom profilu na društvenoj mreži Tviter svim pravoslavcima čestitala Božić.

Foto: Beta/AP

Frontmen grupe "Dipeš Mod", Dejv Gan, takođe je od supruge grčkog porekla, Dženifer Skilaz, preuzeo pravoslavnu veru.

Foto: Wikipedia

Glumac i miljenik žena, Kristijan Bejl, poznat po ulogama u filmovima "Betmen" i "Transformersi" primio je pravoslavnu veru kada se oženio manekenkom srpskog porekla, Sibi Blažić.

Foto: Wikipedia

Autor: M. Đurović

#Dženifer Aniston | Jennifer Aniston

#Kim Kardašijan | Kim Kardashian

#Kristijan Bejl | Christian Bale

#Naomi Kembel | Naomi Campbell

#Tom Henks | Thomas Jeffrey Hanks

'