AKTUELNO

Reprezentativka Srbije u finalu Svetskog prvenstva u Madridu u finalu savladala Kineskinju Jin Sjaojan.

Reprezentativka Srbije u karateu Jovana Preković postala je šampionka sveta u kategoriji do 61 kilograma na prvenstvu u Madridu.

Ona je u finalu savladala Kineskinju Jin Sjaojan a 8:5.

Na putu do zlatne medalje Prekovićeva je prvo pobedila takmičarku sa Kosova Adelinu Ramu SA 1:0, a potom Alanu Kočijevu iz Rusije sa 4:0, Ekvadorku Žaklin Faktos SA 3:1, Đanu Lofi iz Egipta SA 5:0, a u polufinalu Merve Čoban iz Turske sa 4:3.

Udovičić čestitao Jovani Preković

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Jovani Preković za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u karateu, u Madridu. - Naša Jovana Preković je šampion sveta! Svaka čast Jovana, pokazala si da tvoj karakter pobednika, odvažnost i predanost vode ka najvišem svetskom postolju, a ja verujem da te čeka još mnogo velikih uspeha! Čestitam Jovani, njenom stručnom timu i Karate federaciji Srbije - navodi se u čestitki ministra Udovičića. Reprezentativka Srbije u karateu Jovana Preković postala je šampionka sveta u kategoriji do 61 kilograma na prvenstvu u Madridu, pošto je u finalu savladala Kineskinju Jin Sjaojan sa 8:5.

#Jovana Preković

#Karate

#Pobeda

'