AKTUELNO

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, pred gostovanje novosadskom Proleteru, izjavio je da ne postoji ni trunka opuštenosti zbog velike prednosti na tabeli i poručio da se titula ne osvaja u jesenjem delu.

Crveno-beli trenutno imaju devet bodova više od niškog Radničkog, a čak 13 od najvećeg rivala Partizana.

- Prvenstvo je dugo zato nema opuštanja. Niko ništa nije osvojio u oktobru, novembru ili decembru. Dobro je što ima dosta kvalitetnih timova koji pretenduju na mesto u plej-ofu, pored Radničkog i Partizana tu su Mladost, Čukarički, Napredak... Prvenstvo je zanimljivo i ne razmišljamo o bodovnoj razlici. Računanje prednosti može samo da nam donese štetu", rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

Kako kaže, gledanje tabele je na neki način zabranjena tema u Crvenoj zvezdi.

Za narednog rivala Proleter kaže da ima dobru ekipu, a utakmicu otežava i loše stanje terena u Novom Sadu.

- Čeka nas teška utakmica protiv ekipe koja u poslednje vreme ima jako dobre rezultate i igra dobar fudbal, kod kuće i u gostima.

Proleter je hit ove sezone, ima spoj mladih igrača i povratnika, koji su imali dobre karijere pre povratka u klub. Spremićemo se na najbolji mogući način, poštujemo rivala, a jedino nas malo brine je stanje terena koji nije baš najbolji", rekao je Milojević.

Zbog povrede neće igrati Ričmond Boaći, dok je Srđan Babić prehlađen i čeka se dozvola lekara za nastup.

Jasno je Milojević naglasio da je fokus samo na Proleteru, iako crveno-bele tri dana kasnije očekuje susret sa Liverpulom u Ligi šampiona.

- Svesni smo da je veće interesovanje za duel sa Liverpulom, ali uvek ponavljam, prioritet nam je prvenstvo i zaista razmišljamo samo o Proleteru. Ima vremena do Liverpula, igrači i svi u klubu su maksimalno fokusirani na sutrašnji duel.

Milojević je dodao da ga raduju golovi Milana Pavkova, iako ne voli da priča o učinku pojedinaca.

Utakmica 15. kola Superlige Proleter - Crvena zvezda igra se sutra od 15 sati na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

#Crvena Zvezda

#Dejan Milojević

'