AKTUELNO

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev ljut je na srpskog arbitra Milorada Mažića zbog jedanaesterca koji je dosudio u korist Francuske na meču Lige nacija.

Susret dve selekcije završen je rezultatom 2:1, a presudio je 80. minut kada je Mažić pokazao na belu tačku, a Antoan Grizman zatresao mrežu Manuela Nojera za veliki preokret i trijumf “petlova”.

- Razočaran sam, ali ovaj poraz je drugačiji od onog u subotu (3:0 od Holandije), naravno ne zbog rezultata nego zbog naše dobre igre. Tim je igrao hrabro i napadao je. Mislim da smo bili na istom nivou kao možda najbolja ekipa na svetu. U prvom poluvremenu, mogli smo da povedemo i 2:0, ali Francuska ima mnogo kvalitetnih pojedinaca. Kada nismo bili pažljivi kaznili su nas, što se desilo kasnije - kazao je Lev.

Foto: Tanjug

“Panceri” su poveli golom Tonija Krosa iz penala u 14. minutu, izjednačio je Grizman posle dodavanja Lukasa u 62. da bi pobednika odlučio sporni jedanaesterac u 80.

- Penal je bio potpuno nepravedan. Gledao sam ponovljeni snimak, Mats apsolutno nije ni pipnuo Matuidija. Matuidi je zgazio na njegovo stopalo i okliznuo se pa je penal bio nefer. Srećan sam jedino zbog onoga kako je moja ekipa igrala - istakao je nemački selektor.

Dok Lev kritikuje Mažića, srpski stručnjak za suđenje Rade Đurović smatra da je penal bio apsolutno opravdan.

- Odlična odluka Mažića u atipičnoj situaciji. Matuidi jeste nagazio Humelsa ali prekršaj pravi Humels. Zakasnelo startuje, ne dodiruje loptu nepropisno ometa i ruši napadača koji je u posedu lopte. Isto kao da ga je sapleo ili udario na neki drugi način - rekao je Đurović za “Total soker”.

#Joakim Lev

#Milorad Mažić

'