AKTUELNO

Fudbaleri Srbije najviše su u proseku pretrčali na Svetskom prvenstvu u Rusiji, 113 kilometara po utakmici, navodi se u danas objavljenoj studiji Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Poređenja radi, svetski šampion Francuska je 28. u tom segmentu, pošto su njeni igrači pretrčali u proseku 101 kilometar po utakmici.

Ekipa sa najvećim procentom poseda lopte, 69 odsto, Španija nije prošla osminu finala, dok je Francuska zauzela 19. mesto u tom segmentu.

Efikasnost šuteva van kaznenog prostora "dramatično je uvećana", pošto je prosečna uspešnost za gol na Mundijalu u Rusiji bila iz 29 šuteva iz daljine, u odnosu na Brazil 2014. godine, kada su za gol bila potrebna 42 udarca iz daljine.

Na turniru u Rusiji, jedan u 29 kornera pretvoren je u gol, za razliku od 36 kornera u Brazilu i 61 u Južnoj Africi 2010. godine. Trend efikasnosti nastavio se i u nokaut fazi na turniru u Rusji, kada su ekipe postizale gol posle 31 kornera, u poređenju sa 41 u Brazilu.

Grupu Fifine Tehničke studije za Svetsko prvenstvo u Rusiji predvodio je Karlos Alberto Pareira, a u njenom sastavu bili su Marko van Basten, Emanuel Amunike, Bora Milutinović, Endi Roksbor i Paskal Cuberbiler.

#Reprezentacija

#Srbija

#fudbal

'