AKTUELNO

Srpski atletičar Elzan Bibić iz Novog Pazara pobednik je 73. ulične trke, najstarije u Evropi, održane večeras u Ćupriji.

Bibić je stazu od 3.000 metara pretrčao za 10,06,0 minuta. Drugi je bio Nelson Čerenč iz Kenije sa vremenom od 10,09,0, a treći Ivo Banabanov iz Bugarske sa 10,10,0 minuta.

Reč je o glavnoj trci, seniora, koju je počelo 18 takmičara, a završilo 17. Nagrade pobednicima uručili su predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić i legenda srpske atletike Dane Korica.

Bilo je 13 trka, a počelo je od predškolskog uzrasta, koji su trčali na 150 metara, a velika borba se vodila i među starijim juniorima na 1.500 i juniorkama na 1.200 metara.

Najviše medalja osvojili su atletičari Novog Pazara, ali su medalja i dobre rezultate ostvarili i atletičari Niša, Beograda, Zaječara, Prilužja, Raške, Kosovske Mitrovice, Požarevaca, Ćuprije, Užica, Smedereva, Smederevske Palanke, Jagodine, Hadži Hana, Inđije, Leposavića...

Uz atletičare Srbije, u trkama su učestovali takmičari Slovenije, Makedonije, Bugarske, BiH, Kenije, Hrvatske. Po proceni organizatora, večeras je u Chupriji, u svim trkama trčalo, oko 450 takmičara.

Večerašnju trku je otvori visokio funkcioner Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

Prisustovali su brojni proslavljeni asovi jugoslovenske i srpske atletike Dane Korica, Vera Nikolić, Đani Kovač, Borislav Perica, Dragan Zdravković...ali i srpski šampion u skoku uvis Dragutin Topić.

Trke je pratilo oko 1.500 gledalaca, koji su trkače na stazi pozdravili i puštanjem balona.

#trka

#Ćuprija

'