AKTUELNO

Borković je posle trke diskvalifikovan zbog konflikta koji je izazvao Mikel Askona i njegov tim, nakon čega mu je oduzeto i 10 bodova koje je osvojio na jučerašnjoj trci.

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković ostao je bez bodova na drugoj trci TCR Evropa šampionata u Monci nakon što ga je Bendžamin Lesens nesportskim potezom izgurao sa staze, posle čega je srpskom automobilisti pukla guma.

Borković je posle trke diskvalifikovan zbog konflikta koji je izazvao Mikel Askona i njegov tim, nakon čega mu je oduzeto i 10 bodova koje je osvojio na jučerašnjoj trci.

Po završetku pretposlednjeg trkačkog vikenda Borković ima ukupno 134 boda i u generalnom plasmanu zauzima treće mesto iza Askone koji ima 164 boda i Žan-Karla Vernea, pobednika obe trke u Monci, sa 144.

Borković je u drugoj trci startovao sa pete pozicije na osnovu inverzivnog poretka u odnosu na šesto mesto koje je osvojio u subotnjim kvalifikacijama, ali više nego odličnim startom je odmah izbio na treće mesto. Borković je imao odličan prolaz i kroz prvu krivinu gde su mnogi vozači skratili stazu, ali već u sledećoj krivini Lesens je krajnje nesportskim potezom srpskom vozaču zatvorio krivinu, udario ga i primorao ga da je iseče, nakon čega je ponovo dočlo do kontakta između njih dvojice posle čega je Borkoviću eksplodirala guma.

Sa nesportskim ponašanjem je nastavljeno i posle trke kada je Askona verbalno napao Borkovića, a neko iz njegovog tima i fizički. Italijanska policija ispitala je sve aktere ovog događaja i utvrdila da Borković nije inicirao sukob, ali organizacija TCR Evropa nije uzela u obzir ovu činjenicu kada je kaznila srpskog vozača oduzimanjem bodova.

Sa druge strane Askona je ostao nekažnjen, pa je tim Dušana Borkovića doneo je odluku da će podneti žalbu.

Poslednji trkački vikend na programu je 20. i 21. oktobra u Barseloni kada će se i odlučivati o tituli novog šampiona TCR Evropa.

#Dušan Borković

'