AKTUELNO

Novi selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić izjavio je danas da oseća ogromnu odgovornost, ali da se nikada nije plašio izazova.

Novi selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić izjavio je danas da oseća ogromnu odgovornost, ali da se nikada nije plašio izazova.

- Zahvaljujem se svima na podršci. Prvi utisak je osećaj ogromnog ponosa, zadovoljstva i časti. Ovo je ogromna odgovornost, ali nikad se nisam plašio izazova. Dajem uvek maksimum od sebe, kao što sam radio kao igrač, videćemo na kraju učinak - rekao je Peruničić na promociji u prostorijama Rukometnog saveza Srbije.

Peruničić je istakao da će preuzeti teret odgovornosti.

- Taj kamen ću uzeti sa velikim zadovoljstvom jer se ne plašim. Znam da cu biti svoj i živeti za rukomet i reprezentaciju kao i do sad. Uvek sam težio ka boljem i većem cilju. Postoji jedna vrsta treme, ali nisam tremaroš. Najveći izazov koji prihvatam punog srca, stajaću iza svojih ciljeva i za njih sam spreman da poginem i neću tražiti druge razloge - kazao je Peruničić.

Kada je reč o igračima koje će pozvati za reprezentacije rekao rekao je da neće mnogo menjati.

- Momci koji su izneli teret u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, u izuzetno teškim uslovima, pokazali su ogroman motiv, srčanost, sve ono što smo bili izgubili. To su momci gde je prosek 20 godina, ali biće sigurno dopuna i izmena. Nisam neko ko će vraćati iskusne igrače i zvučna imena. Oni imaju dovoljno iskustva da iznesu teret igranja u reprezentaciji. Biće malih promena, meni su najbitniji fajteri. Ima momaka koji igraju u inostranstvu i koji su zanemareni, a sigurno mogu da daju svežu krv - kazao je Peruničić i dodao da mu je žao mladog Jovanovića koji će zbog povrede duže pauzirati.

On je istakao da ljudi koji budu u stručnom štabu, neće imati ulogu pomoćnika, već punopravnog saradnika.

- Imam puno godina u rukometu, ali ne i kao trener. Bio sam kritičar i očekujem kritike, a najmanje sam komentarisao način igre. Reprezentacije je stvar koju radiš ljudski kad dođeš iz velikog kluba. Uvek smo izlazili kao ratnici, raspoloženi i uvek su protivnici znali da ćemo igrati fajterski - zaključio je Peruničić.

#Nenad Peruničić

#Rukomet

'