AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u plej-of za Ligu šampiona, jer su u revanšu trećeg kola kvalifikacija pobedili Spartak u Trnavi posle produžetaka - 2:1.

Prvaku Srbije je ta pobeda, posle beogradskih 1:1, bila dovoljna za dvomeč sa Salcburgom kao poslednjoj prepreci pred grupnu fazu elitnog takmičenja.

FK SPARTAK - FK CRVENA ZVEZDA 1:2

(Bakoš 6 - Ben 7, Radonjić 98)

Crveno-beli su u dvomeču 3. kola izbacili Spartak iz Trnave, posle pobedeu revanšu rezultatom 2:1 (1:1). Podsetimo, prvi meč u Beogradu je završen rezultatom 1:1 koliko je bilo i u Slovačkoj posle 90 minuta.

A gol vredan plasmana u narednu rundu i sigurno učešće u Ligi Evrope obezbedio je Nemanja Radonjić golom u prvom produžetku (98. minut). Iako je Radonjić bio strelac odlučujužeg gola, igrač utakmice je bio El Fardu Ben - strelac i asistent u Trnavi, takođe i strelac u prvom meču na Marakani.

Zvezda će za ulazak u LŠ igrati protiv Salcburga, a prvi meč je na programu za sedam dana u Beogradu. Crveno-beli će biti lišeni pomoći publike zbog kazne UEFA od dve utakmice pred praznim tribinama.

Crveno-beli su položili težak ispit u vrućoj atmosferi pred 18.000 gledalaca, među kojima je bilo oko 2.500 srpskih navijača, i što je najvažnije drugu godinu zaredom obezbedili jesen u Evropi.

Sada izabranici Vladana Milojevića imaju priliku da ponovo pišu istoriju i prvi put uđu u evropsku elitu, ako eliminišu Salcburg (izbacio Škendiju ukupno 4:0) na posleđem stepeniku kvalifikacija.

Pred njima su padali, takođe, favoriti Sparta iz Praga, Krasnodar, Keln i ostali, pa nema razloga da ne veruju i u novi podvig za mesto među 32 najbolja tima na Starom kontinentu...

#Crvena Zvezda

'