AKTUELNO

Kažnjeni su svi, igrači koji ostaju bez ovakve podrške, navijači kojima je uskraćeno prisustvo i klub koji preduzima sve da se Zvezda na pravi način vrati na put evropske slave - navode u Zvezdi.

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da planira žalbu na odluku Disciplinske komisije Evropske fudbalske unije (UEFA) da crveno-beli naredna dva meča na stadionu "Rajko Mitić" igra bez prisustva publike.

- Kazna je drastična, ali samo delom očekivana zbog čega planiramo da uložimo žalbu. Crvena zvezda je preduzela sve mere i upozorila na mogućnost ovako teške kazne posebno posle uspešnog žalbenog postupka u februaru - navodi se u saoptešnju Zvezde.

Uefa je ranije danas kaznila Zvezdu sa dva meča bez prisustva publike na domaćem terenu u evropskim takmičenjima, zbog rasističkih parola i blokiranog stepeništa na meču sa Suduvom. Crveno-beli su takođe kažnjeni i sa 72.000 franaka.

- Shvatamo važnost prisustva publike na stadionu, znamo koliko podrška znači igračima na terenu i baš zbog toga upozoravali smo na posledice koje mogu nastupiti. Ovako, kažnjeni su svi, igrači koji ostaju bez ovakve podrške, navijači kojima je uskraćeno prisustvo i klub koji preduzima sve da se Zvezda na pravi način vrati na put evropske slave - navode u Zvezdi.

Crveno-beli navode da će "videti kakve su mogućnosti žalbe, barem na drugi meč kazne".

- Ono na čemu treba pre svega da radimo je da nam se ovo ne ponovi jer bilo kakvo ponavljanje istog ili sličnog prekršaja u naredne minimum dve godine, bilo na domaćem ili gostujućem terenu, povlači kaznu izbacivanja iz takmičenja - dodaju crveno-beli.

Zvezda navodi da je pun stadion uvek bio prednost ekipe.

- Verujemo da Zvezda ima snage i kvalitet da uspe u svojoj misiji, a ne sumnjamo da će zvezdaši u velikom broju biti uz igrače u domaćim mečevima i na taj način im uliti snagu da pobeđuju i u Evropi - piše u saopštenju crveno-belih.

Pročitajte još: Žestoka kazna za Zvezdu – Beograđane čeka prazna Marakana

#Crvena Zvezda

'