AKTUELNO

Beograd će i ove godine biti domaćin najboljim Evropskim triatloncima koji će se okupiti 23. septembra ove godine, kako bi proverili svoju fizičku i mentalnu spremnost na triatlon trci 11TRI Belgrade.

U skladu sa tim je i osnovan Tratlon klub 11TRI u saradnji sa Triatlon Savezom Beograda, u kome će svi oni koji su spremni da se oprobaju u dugim distancama, pripremati za predstojeći spektakl.

Triatlon je najbrže rastući sport na svetu, veoma popularan kako u profesionalnom tako i u rekreativnom segmentu, pa ne iznenađuje i činjenica da se ove godine očekuje više od 400 takmičara iz celog sveta, a obzirom da je staza trke potpuno ravna, veoma je pogodna za postizanje novih ličnih rekorda i samim tim jako popularna među takmičarima.

Foto: Unsplash

Ovaj veliki sportski događaj će po drugi put okupiti fizički najspremnije pojedince koji će sami prelaziti deonice, ali i timove koji mogu podeliti svoje učesnike po segmentima trke kako bi preplivali 1.9km na Adi Ciganliji gde će i biti centralni događaj, vozili biciklu 90km preko mosta na Adi i glavnom savskom magistralom sa krajnjim tačkama na Novom Beogradu do skretanja za Železnik na Obrenovačkom putu i istrčali 21km od Ade Ciganlija do Beograda na vodi.

Trka je organizovana u skladu sa standardom najpoznatijih svetskih poput Ironman-a, Ocean Lave, Challenge –a, a na čijim takmičenjima se nadmeće i po 2500 učesnika Već je potvrđeno učešće velikih imena u triatlonu, a prijave su otvorene do 15. septembra.

Atraktivnost samog događaja 11TRI Belgrade kao i lokacije starta i cilja takmičenja na Adi Ciganliji po drugi okupiće veliki broj gledalaca i triatlonaca koji su naporno trenirali kako bi upravo u Beogradu ostvarili što bolji rezultat i pomerili svoje granice izdržljivosti. Biće ovo dan izazova, sporta i dobre zabave na jednom mestu.

#Sport

#Takmičenje

'