AKTUELNO

Fudbalski reprezentativci Srbije složni su u oceni da su današnjoj pobedom protiv Kostarike ostvarili veliki korak ka plasmanu u osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji, ali se i nadaju da su obradovali naciju.

- Imamo dosta razloga za optimizam posle ove utakmice, igrali smo dobro. Osnova svega je bila to što smo svi kao jedan, da kada napadamo, svi napadamo, a kada se branimo, da se svi branimo. Nebitno je ko postiže gol, a ko namešta. Bitno je da se borimo za našu zemlju. Rekli smo da je bitno da ih nadtrčimo i mislim da je to donelo prevagu. Ovo je veliki iskorak ka plasmanu u narednu fazu, ali idemo korak po korak - rekao je Dušan Tadić za Javni servis.

Srbija je pobedom počela učešće na Svetskom prvenstvu u Rusiji, pošto je u prvom kolu Grupe E u Samari pobedila Kostariku sa 1:0.

- Ne treba dizati euforiju, svi smo jako srećni što smo dobro počeli, a nadam se i svi u Srbiji. Sada treba da analiziramo ostale protivnike i da se koncentrišemo na Švajcarsku. Idemo utakmicu po utakmicu - rekao je Tadić.

Njegov saigrač Nemanja Matić ocenio je da je ekipa zaslužila i ubedljiviju pobedu.

- Nadam se da smo obradovali našu naciju. Mi nismo očekivali ovakvu utakmicu... Svaka utakmica je borba i pravi 'rat' na terenu. Nadam se da ćemo ulaziti u svaku utakmicu ovako. Znali smo da oni imaju kvaliteta, ali znali smo da imamo i mi. Mislim da smo zaslužili malo više od 1:0, ali svakako smo zadovoljni. Nismo mi baš tako slabi kao što drugi pričaju - rekao je Matić.

Foto: Tanjug

Luka Milivojević ocenio je da je ekipa "jako blizu prolaska u drugi krug".

- Najbitniji je bio ovakav početak šampionata. Imali smo puno šansi, mogli smo i ranije da rešimo. Kada smo postigli gol kao da smo se povukli, a oni počeli bolje da igraju, ali na kraju apsolutno zaslužena pobeda - rekao je Milivojević.

- Ovo je lep dan za sve Srbe širom sveta. Utakmica je bila teška, po teškom vremenu, suvom terenu, ali sve smo to izdržali na kraju. Dobro smo stajali na terenu, bili smo kompaktni. Imali smo neke prilike, pre svega ja, ali nisam realizovao. Nadam se da ću u nekim drugim utakmicama. S druge strane, ja sam timski igrač, i što se mene tiče, ne moram da postignem gol do kraja, samo da dobijemo svaku utakmicu - rekao je Mitrović.

#Nacija

#Reprezentacija

#Srbija

#saopštenje za javnost

'