AKTUELNO

Srpski reprezentativci Sergej Milinković-Savić i Uroš Spajić, prema mišljenju uglednog Bi-Bi-Sija (BBC), izabrani su na listu od 15 fudbalera koji bi mogli da iz drugog plana zablistaju na Svetskom prvenstvu.

Milinković-Savić se nalazi na 11. mestu, a Spajić tri pozicije iza njega na listi koju predvode supertalentovani Meksikanac iz PSV-a Irving Lozano, Argentinac iz Boke Juniors Kristijan Pavon i Lokomotivin Rus Aleksej Mirančuk.

BBC podseća da je Sergej imao sjajnu sezonu u Laciju i da ga mnogi velikani žele (Mančester Junajted, Real Madrid, PSŽ, Čelsi...), kao i da je u mlađim selekcijama Srbije osvajao evropsku i svetsku titulu, pa je novi turnir u Rusiji nova odlična prilika da ponovo pruža odlične partije.

Za Spajića se navodi da nešto stariji u odnosu na ostale na listi jer ima 25 godina, ali da i dalje ima potencijal da napreduje i da je iznenađujuće izabrao da posle Anderlehta pređe u Krasnodar jer može da igra u najjačim ligama Evrope.

Na listi talentovanih fudbalera odabrani su još Švajcarac Bril Embolo (Šalke), Peruanac Renato Tapija (Fejnord), Iranac Sardar Azmun (Rubin), Ašraf Hakimi (Maroko, Real Madrid), Andre Silva (Portugalija, Milan), Rodrigo Bentakur (Urugvaj, Juventus), Alireza Jahanbahš (Iran, AZ Alkmar), Juri Tilemans (Belgija, Monako), Ismaila Sar (Senegal, Ren) i Maksi Gomez (Urugvaj, Selta).

#Sergej Milinković Savić

#Uroš Spajić

'