AKTUELNO

Pobedom nad ekipom Mladosti i to posle preokreta, crno-beli su osvojili Kup države, 15. put u svojoj istoriji, a treći put u nizu - 2:1.

Fudbaleri Partizana odbranili su večeras trofej Kupa Srbije, pošto su u finalu tog takmičenja u Surdulici pobedili Mladost iz Lučana sa 2:1. Prvi trenerski trofej Miroslavu Đukiću doneli su Janković iz slobodnjaka i Zdjelar, a za prednost Lučanaca u Surdulici pobrinuo se Tumbasević.

Utakmica na jugu Srbije imala je užasnu uvertiru, pošto je došlo do žestokog sukoba zavađenih frakcija "grobara". Nešto posle 14 sati je izbila velika tuča huligana, u kojoj je povređeno njih nekoliko desetina, uz krvave glave.

Foto: Beta

Na sreću, na stadionu u Surdulici je sve proteklo u fer i sportskoj atmosferi, a Đukić će meč pamtiti po prvom trofeju u 12-godišnjoj trenerskoj karijeri.

Nije delovalo da će baš tako biti, jer je Mladost povela preko Tumbasevića, ali su radost crno-belima doneli Janković majstorijom iz slobodnjaka i Zdjelar spretnom reakcijom posle kornera. Tako je Partizan treći put zaredom osvojio Kup, odnosno 15. ukupno u klupskoj istoriji.

Foto: Beta

Uoči meča održan je minut ćutanja kako bi se odala počast Dušanu Trbojeviću, dugogodišnjem treneru mlađih kategorija Partizana, od koga se crno-beli nisu dostojno oprostili na poslednjoj prvenstvenoj utakmici sa Spartakom.

#FC Partizan

#Mladost

#Surdulica

'