AKTUELNO

Košarkaši Klivlenda pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Bostona sa 111:102 i tako izjednačili na 2:2 finalu plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Lebron Džejms dobro zna put do velikog finala NBA lige i to je pokazao ponovo prošle noći kada je ubacio 44 poena i vodio Klivlend do izjednačenja u finalu Istoka.

Džejms je još jednom ušao u istoriju jer je izbio na prvo mesto večne liste po broju pogodjenih šuteva iz igre u istoriji NBA plej-ofa "preskočivši" Karima Abdula Džabara. On je sada na brojci od 2.365.

Pored toga, on je 25. put u karijeri postigao 40 i više poena u plej-ofu, šesti put ove sezone.

Klivlend će pokušati da postane 20. tim u istoriji NBA lige, od 300, koji je uspeo da se vrati posle 0:2 u plej-ofu, ali za to će im biti potrebna pobeda u Bostonu gde Seltiksi ove sezone imaju 9:0.

- Tamo je uvek neprijateljska atmosfera. Mi to razumemo, znamo da tamo nema ljubavi. Ako ne nosite zeleno, nema ljubavi - rekao je Džejms.

Džejmsa su u pobedničkom timu pratili Kajl Korver sa 14 i Tristan Tompson i Džordž Hil sa po 13 poena.

Cela startna petorka Bostona imala je dvocifreni učinak, ali to nije mnogo pomoglo Seltiksima koji su već u prvom poluvremenu imali zaostatak od 19 poena i nisu imali snage da ga sustignu do kraja meč. Najefikasniji je Džejlen Braun sa 25 poena, Džejson Tejtum je dodao 17, a Teri Rozije poen manje.

Peti meč na programu je u noći izmedju srede i četvrtka u Bostonu.

#Košarka

#NBA

'