AKTUELNO

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević je, pred sam početak utakmice Fenerbahče-Žalgiris u Areni, kojom je započeo košarkaški Fajnal-for, podsetio da je srpska prestonica prošla rigorozne kontrole i zadovoljila standarde tog elitnog evropskog takmičenja.

On je najavio da će Beograd u godinama koje su pred nama sigurno ponovo ozbiljno konkurisati za organizaciju Fajnal-fora, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Nikodijević je rekao da je Arena opremljena najsavremenijom opremom i otkrio da su se čelnici Evrolige interesovali za mogućnost ponovnog održavanja završnog turnira u Beogradu.

- Prošli smo izuzetno zahtevan protokol Evrolige, koja je prezadovoljna načinom na koji je turnir organizovan, posebno što se tiče vremenskih rokova. Naš grad je čekao 17 godina da dobije organizaciju ovog turnira i sigurno je da se tako dug period više neće ponoviti - rekao je Nikodijević.

Foto: Grad Beograd

On je apostrofirao turistički i finansijski aspekt organizacije turnira, rekavši da je Beograd spremno ugostio više od 15.000 navijača. Prema njegovim rečima, najbrojniji su gosti iz Turske, dok su iza njih po brojnosti navijači Žalgirisa.

- To je najbolji način da se pošalje lepa i pozitivna slika u svet. Grad je organizacijom Fajnal-fora napravio apsolutan pogodak - dodao je Nikodijević.

Danas se u Areni, pored Fenerbahčea i Žalgirisa, sastaju i CSKA Moskva i Real Madrid. Finale i utakmica za treće mesto na programu su u nedelju.

#Fajnal for

#Nikola Nikodijević

'