AKTUELNO

Crvena zvezda se ozbiljno sprema za stvaranje tima koji bi konkurisao za ulazak u Ligu šampiona i zbog toga će crveno-beli pokušqati da dovedu fudbalera Bazela i nekadašnjeg reprezentativca Srbije Zdravka Kuzmanovića.

Kuzmanović ima ugovor sa Bazelom do 2020, ali će najverovatnije kao i u protekle dve godine igrati u nekom drugom klubu kao pozajmljen igrač. Prethodno je bio pozajmljivan Udinezeu i Malagi, ali se u Zvezdi nadaju da bi oni mogli da mu budu sledeća stanica.

Kuzmanović je navijač Zvezda, ali bi u celoj priči jedini problem mogla da bude njegova plata, pošto zarađuje 1,3 miliona evra po sezoni. Zvezda to naravno ne može da plati, pa se nada jednogodišnjoj pozajmici i preuzimanju trećine Kuzmanovićeve plate što je nešt oviše od 400.000 evra, dok bi ostatak isplaćivao Bazel.

- Pregovori su počeli i Kuzmanović je raspoložen da dođe. Plata mu je velika i Zvezda svakako ne bi mogla da je isprati, ali Bazel nema problem da preuzme deo te plate. Kada je Kuzmanović bio u Malagi, Bazel je plaćao pola njegove plate. Sada je izbor ponuda za Kuzmanoivća sužen, delom i zbog povrede lista koja ga je dugo mučila, pa se u Zvezdi nadaju da mogu da preuzmu nekih 30 do 35 odsto plate i da to bude dovoljno za realziaciju transfera. Zvezda je ozbiljno u igri - naglasio je izvor.

Crvena zvezda je i prošle sezone pokušavala da dovede Kuzmanovića, ali je tada konkurencija bila jača. Njegova želja da zaigra u crveno-belom dresu nije sporna, a tome svedoči i anegdota sa Svetskoh prvenstva u Južnoj Africi 2010. kada je Kuzmanović nagovarao Nikolu Žigića da se za godinu, dve vrate u Zvezdu i igraju Ligu šampiona. Dodatni plus za Zvezdu je i što se Zvezdan Terzić i Kuzmanović odlično poznaju iz vremena kada je generalni direktor crveno-belih bio predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

#Crvena Zvezda

'