AKTUELNO

Svetski šampion u džudou Nemanja Majdov, nakon što je osvojio srebrnu medalju na prvenstvu Evrope u Tel Avivu, kaže da to odličje ima sjaj kao da je zlatno i da očekuje još veće uspehe u budućnosti.

Majdov je u kategoriji do 90 kilograma stigao do finala i izgubio od Rusa Mihaila Igolnikova.

- Izuzetno sam srećan jer je posle titule svetskog šampiona ovo najznačajnija medalja. Išao sam na zlato, ali naravno posle tako duge pauze i povrede i srebro ima zlatni sjaj. Ovo je moj veliki povratak na strunjaču i najbolje od Nemanje Majdova tek sledi - rekao je Majdov.

Ljubiša Majdov, otac i trener svetskog šampiona i vicešampiona Evrope, posle ceremonije dodele medalja nije bio najzadovoljniji.

Brnabić čestitala Majdovu srebro u Tel Avivu

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je danas našem reprezentativcu Nemanji Majdovu osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore i seniorke u džudou u Tel Avivu. - U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime, upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu. Želim da ovo bude samo još jedna u nizu osvojenih medalja u Vašoj sportskoj karijeri - navodi se u čestitki koju je prenela vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. - Nadam se da ćete i u budućnosti radovati građane Srbije svojim uspesima, a Vlada Srbije i ja lično ćemo se zalagati da, Vama i našim drugim vrednim i talentovanim sportistima, budemo oslonac i podrška - istakla je premijerka Brnabić.

- Čestitam Igolnikovu na evropskoj tituli. Pošli smo po zlato i ušli u finale, ali treba biti realan i istaći da Evropa ima izuzetan nivo, vrhunski, kada su u pitanju džudo borci. Treba biti vrhunski pa uopšte stati na ovo pobedničko postolje. Ipak, neki od vrhunskih boraca nisu u Tel Avivu ni uzeli odličje. Vratili smo se posle duže pauze i povreda na najbolji mogući način. Idemo dalje - poručio je Ljubiša Majdov.

Udovičić čestitao Majdovu srebrnu medalju

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uputio je čestitku Nemanji Majdovu, za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore i seniorke u džudou u Tel Avivu u Izraelu. - Evropski sjaj srpskog džudoa - naš Nemanja Majdov vicešampion Evrope! Istrajan u cilju da ništa manje od medalje nije opcija kada se bori za svoju zemlju, uz mnogo rada i odricanja, Nemanja Majdov je simbol za ponos svih nas! Hvala ti Nemanja što se srpska zastava viori Evropom danas zahvaljujući tebi! Svaka čast šampione! Čestitam Nemanji, njegovom stručnom štabu i Džudo savezu Srbije na ovom uspehu! - navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Ujedno, danas je Ljubiša Majdov proglašen za najboljeg trenera Evrope za minulu godinu.

- Izuzetna čast i privilegija je biti laureat ovako značajnog priznanja. Ponosan sam jer smo uspeli da osvojimo svetsko zlato i sada dodamo i zvanje vicešampiona Evrope. Zahvalio bih se mojoj Crvenoj Zvezdi, Džudo savezu Srbije i predsedniku Ivanu Todorovu na izuzetnoj podršci - dodao je Ljubiša Majdov i dobio čestitke od predsednika Džudo saveza Srbije Ivana Todorova na velikom priznanju.

#Džudo

#Nemanja Majdov

'