AKTUELNO

Naši juniorski reprezentativci u tekvondou, brat i sestra, Nadica i Dušan Božanić, su na Kvalifikacijama za Olimijske igre mladih i Svetskom juniorskom prvenstvu u proteklih deset dana osvojili čak četiri medalje.

Nadica Božanić rekla je za Novo jutro televizije Pink da joj je na Svetskom juniorskom prvenstvu u Hamametu, u Tunisu najteža bila borba protiv Iranke, treća borba za medalju kao i finale protiv protivnice iz Hrvatske.

- Svoju zlatnu medalju sam posvetila svojoj mami, koja je zaslužna za sve ovo. Ona nas dosta podržava, kao i cela naša porodica. Puno znači što je brat sa mnom, što podržavamo jedno drugo, za svako takmičenje podržavamo jedno drugo - rekla je Nadica Božanić.

Foto: Printscreen

Ona dodaje da treniraju 11 godina i da se sprema za seniore.

- Dobro je što sam ovde osvojila zlatnu medalju jer prenosim 60 bodova u seniore, tako da ću na svetskoj listi biti verovatno 28. i već sledeći turnir radim u seniorima - rekla je Nadica.

Dušan Božanić kazao je da mu je najteža bila borba sa protivnikom iz Koreje, a da na pripremama imaju vremena da se druže između treninga.

Foto: Printscreen

- I sledeće godine sam u seniorima, tako da se nadam Evropskom prvenstvu sledeće godine i osvojim neku medalju - rekao je Dušan.

Jugoslav Nastasić, matični trener, rekao je da su Nadica i Dušan napornim radom potpuno zaslužili ovaj rezultat.

Foto: Printscreen

- To su deca za primer. Ovaj rezultat je istorijski za Srbiju, kako za kvalifikacije, tako i za Svetsko juniorsko prvenstvo. Ja sam prezadovoljan. Mi smo kao sportska porodica - istakao je Nastasić.

On dodaje da je potrebna pomoć škole i roditelja, jer na početku roditelji sve finansiraju.

#Olimpijske igre

#Svetsko prvenstvo

#tekvondo

'