AKTUELNO

Naša državna prvaknja u boksu Nina Radovanović sprema se za meč na kome će protiv Eve Forenberger boksovati za pojas u bentam kategoriji.

Nina Radovanović rekla je za “Novo jutro” da je u borbi za državnu prvakinju imala dve protivnice iz Srbije koje je savladala i time stekla mesto u reprezentaciji Srbije, a nada se i nastupu na Svetskom prvenstvu koje se održava u maju u Poljskoj.

U subotu, 7.aprila Nina Radovanović boksuje u Austriji za titulu WBC prvaka sveta. Tada se bori protiv Eve Forenberger.

Foto: Printscreen

- Ja sam Evu pobedila 2015. godine, na mom prvom meču za titulu. Ona je tada branila tri svetska pojasa i ja sam je pobedila u njenom gradu. Ovaj put se borimo za WBC Sveta, koji je upražnjen, a ona je tražila revanš sa mnom - rekla je državna prvakinja u boksu.

Radovanović kaže da trenira dva puta dnevno i da je u odnosu na pre podigla nivo priprema.

- Promenila sam trenera, radim sa našim vrhunskim trenerom Joletom Tamindžićem. Što se tiče treninga radim fizičku pripremu sa Davidom Radulovićem, a sa Joletom boks, sa tim što je u fokusu bio boks poslednjih mesec dana zbog turnira na koje sam išla - kazala je Radovanović.

Foto: Printscreen

Kako kaže, prenos meča iz Austrije nije dobila, jer su poželeli da to nestane, pošto joj je odnela tri pojasa u njenom gradu, zbog toga će ovaj put u ekipi biti i novinar.

- Jedini poraz u karijeri doživela sam u Meksiku, ali sam ponosna jer sam prvi put bila na takvom meču i u takvoj organizaciji - istakla je Radovanović.

#Bokser

#Nina Radovanović

#Srbija

'