AKTUELNO

Ruski sportisti, njih 45, moraće da sačekaju do sutra kako bi saznali da li mogu da se takmiče na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) je danas saslušao slučajeve 45 sportista i dva trenera i nakon toga saopštio da će odluka biti objavljena u petak ujutru, devet sati pre svečane ceremonije otvaranja Zimskih olimpijskih igara.

Ruski sportisti su ranije protestovali zbog odbijanja MOK-a da ih pozove da učestvuju na Igrama u Pjongčangu. MOK je naveo da ne može biti siguran da oni nisu učestvovali u ruskom doping skandalu.

Ako se njihove žalbe usvoje, oni će moći da se pridruže ostalim ruskim olimpijcima koji su ranije dobili pozivnicu MOK-a.

U odvojenom slučaju, CAS je danas odbio žalbe šest ruskih sportista koji nisu pozvani da se takmiče u Pjonganču.

U Pjogčangu će se takmičiti 168 "sportista koji dolaze iz Rusije" pod olimpijskom zastavom, posle suspenzije Rusije sa ZOI zbog dopinga u Sočiju 2014. godine.

Na ceremoniji otvaranja u petak, ruski takmičari će izaći pod olimpijskom zastavom u crveno-sivim trenerkama. Ako osvoje medalje stajaće pod olimpijskom zastavom i izvodiće se olimpijska himna.

#Odluka

#Rusija

'