AKTUELNO

Fudbaler Crvene zvezde Nenad Krstičić rekao je da protiv BATE-a u Belorusiji biti potpuno drugačiji meč nego u Beogradu i da se nada da će njegova ekipa iskoristiti otvorenu igru domaćina kako bi pobedom praktično prezimila u Ligi Evrope.

"Teška borba je bila na "Marakani", ali mislim da je sada sve drugačije. To je bilo prvo kolo, ogromna euforija je bila prisutna, ponela nas je publika i čitava atmosfera. Svi smo želeli da pobedimo, mnogo smo srljali i BATE nas je hvatao na kontre. Ovog puta biće potpuno drugačije, njima je pobeda imperativ, moraju da igraju otvorenije, a mi to možemo da iskoristimo. Nećemo da se zatvorimo, igraćemo kao u prvenstvu i idemo na sva tri boda. Idemo da jurimo pobedu i obezbedimo sebi ostanak u Evropi i na proleće", rekao je Krstičić za klupski sajt.

Vezista crveno-belih ceni prvaka Belorusije i naglašava da očekuje težak posao u Borisovu.

"BATE ima kvalitetnu ekipu, dosta iskusnih igrača, standardni su u evropskim takmičenjima, iskusniji od nas, ali mi imamo više kvalitetnih igrača i moramo to da iskoristimo. Možda je upravo ta utakmica najbitnija od svih koje smo imali u grupi. Pobedom možemo već u Belorusiji da završimo posao i rešimo pitanje prolaska grupe. Skoncentrisani smo samo na tu utakmicu, odlično radimo i nadam se da ćemo osvojiti tri boda".

Izabranici Vladana Milojevića na prethodna dva gostovanja u H grupi Lige Evrope ostvarili su pozitivne rezultate - slavili su u Kelnu (1:0) i remizirali u Londonu protiv Arsenala (0:0).

"Igramo zaista dobro, pobeda u Kelnu i bod u Londonu to potvrđuju. Očekujem da će i u Borisovu biti dosta naših navijača koji nam pružaju neverovatnu podršku gde god da igramo. Optimista sam, pozitivno razmišljam i verujem da možemo da ostvarimo odličan rezultat".

Krstičić se, zahvaljujući dobrim igrama u Zvezdi, vratio u reprezentaciju Srbije i zaigrao na meču sa Kinom na azijskoj turneji.

"Bio je naporan i dug put, ali sam izuzetno srećan što sam ponovo zaigrao za reprezentaciju. Znao sam kada sam dolazio u Zvezdu da ću igrama u klubu zaslužiti poziv u reprezentaciju. Saigrači, stručni štab i navijači su mi ulili ogromno samopouzdanje i svi su zaslužni za moj povratak u reprezentaciju", zaključio je 20-godišnji fudbaler koji je dugo godina igrao u Italiji.

Utakmica između BATE-a i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 19 sati u Borisovu.

#Crvena Zvezda

#Nenad Krstičić

'