AKTUELNO

Povreda ga je sprečila da osvoji novu titulu prvaka sveta.

Na 34 svetskom prvenstvu u Američkoj federaciji WPC koje je održano ovog vikenda u Moskvi, uz učešće 1291 takmičara iz 37 zemalja sveta, naš svetski šampion Rade Savić je kao jedini predstavnik Srbije, u borbi za medalju, nazalost doživeo tešku povredu lakta u prvom krugu takmičenja pri podizanju 240 kilograma u benč pres disciplini.

Rade Savic je vazio za favorita i ovog svetskog takmicenja,jer je kao predstavnik Srbije vec godinama za redom dokazao kao evropski i svetski prvak,ali i nosilac svstskog rekorda.

Foto: Promo

Nažalost, teška povreda lakta ga je omela da još jedom zablista na pobedničkom postolju i predstavi Srbiju kao što je i želeo, kao zemlju koja je neprikosnovena u ovom sportu. Rade nam je iz Moskve, posle saniranja povrede, poručio da ni ogromna želja za pobedom i podrška velikog broja navijača nažalost nisu mogli da spreče povredu.

Kao što i sam kaze, u sportu se povrede ne mogu predvideti ali sportska želja da nastavi i dalje da se takmiči i pobedjuje uvek postoje.

Foto: Promo

Rade je na takmičenju u Moskvi krenuo hrama Svetskog Save, uz blagoslov starešine hrama oca Stefana, ali ovako iznenadna povreda i teska povreda lakta se nije mogla očekivati.

Po povratku u Srbiju našeg šampiona očekuje dug i težak oporavak, ali kao što i sam kaže, ubeđen je da ce sve to prevazići i uskoro nas obradovati novim rekordom na narednom svetskom prvenstvu.

#Moskva

#Sport

#povreda

'