AKTUELNO

Šta je odlučilo finale? Da li je to moglo bolje sa oslabljenom ekipom? Ko je zaslužan brilijantnu igru Slovenije na turniru?

Proslavljeni košarkaš Goran Grbović rekapitulirajući jučerašnju utakmicu između Srbije i Slovenije, ocenio je da su to "dve različite košarke", da se ta srpska i slovenačka škola razlikuju.

-Malo smo ih potcenili, Slovenci su dali 120 odsto sebe. Ne pobeđuju najbolji, nego oni koji najviše hoće. Stigli smo rezultat zbog umora Dragića i povrede Dončića, ja sma lično mislio da će Slovenci pasti u nekom ritmu, tempu, moralu tada, na kraju treće četvrtine, ali nisu, oni su tog trenutka zaigrali i nisu ni jednog trenutka odustali od one strategije koju su zadali, a to je da se 40 minuta ne predaju - rekao Grbović u Jutarnjem programu TV Pink.

Foto: Tanjug

-Mi nismmo našli načina da održimo neki ritam. Aposlutno su bili bolji, vanredan uspeh Slovenije, čestitam im - istakao je on.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Direktor agencije "Beobasket" i jedan od najuspešnijih sepskih košarkaških menadžera Miško Ražnatović ocenio je da ovo bila dobra ekipa, da je drugo mesto uspeh, kao i da nemamo puno razloga da žalimo.

-Želeli smo da budemo blizu košu, Slovenija je želela da igra na tempo, čim je igra postala igra tempa imali smo manje šanse. Jednostavno mislim da je Slovenija nametnula tempo igre koja je njima odgovarala - naglasio je on.

Bivši košarkaš i repereznativac Slovenije Roman Horvat ocenio je da niko nije računao na te momke da će osvojiti medalju.

-Imamo fantastičnog Dragića, genija Dončića, pošteno rečeno svi su oni igrači koji u svojim klubovima imaju neke uloge, ali nisu glavna uloga. Svi ti "radnici" su tom timu dali sve što je trebalo. Nadali smo se svi ovom ishodu - naglasio je Horvat.

Kako je rekao, čini mu se da će danas popodne u 18 časova cela Slovcenija biti u Ljubljani.

-Tek ćemo shvatiti kasnije šta smo smo napravili, šta je jedna mala zemlja kao što je Slovenija postigla.To je teško opisati rečima - zaključio je on.

#Evropsko prvenstvo

#Košarka

#Slovenija

#Srbija

'